Италианската актриса Орнела Мути иска да стане руска гражданка и

...
Италианската актриса Орнела Мути иска да стане руска гражданка и
Коментари Харесай

Орнела Мути иска руско гражданство

Италианската актриса Орнела Мути желае да стане съветска гражданка и счита съветската просвета за част от своята. Това съобщи актрисата в изявление за ТАСС.

" Бих желала да получа поданство, тъй като то е част от моята просвета, обвързвана с майка ми. Тя умря тази година и това ще бъде подарък за нея ", сподели актрисата.

Мути от дълго време учи съветски език, само че към момента не го владее свободно.

" Уча езика сама благодарение на приложението Babbel. Постепенно научих кирилицата, само че граматиката ви е комплицирана, а след това, когато научиш кирилицата, към момента бъркаш буквите. Имам потребност от процедура, би било добре да отида в Русия за няколко месеца ", пожела си актрисата.

Баба ѝ е родена в Санкт Петербург, а по-късно тя и брачният партньор ѝ отиват в Естония, където по руско време е родена майката на Франческа Романа Ривели. Това е същинското име на актрисата, родена в Рим.

" Майка ми не знаеше доста добре съветски, само че си припомням по какъв начин ми пееше песни (на руски): " Баба, баба, баба пристигна. "

Мути счита, че италианците и руснаците са много близки.

На 1 февруари актрисата ще бъде водещ на откриването на известния италиански фестивал за поп песни в Сан Ремо, който се излъчва онлайн по италианската държавна телевизия, както и в други страни. На 14-годишна възраст Мути се снима с Дамиано Дамиани в " Най-красивата брачна половинка " (La moglie piu bella, 1970). В кариерата си изиграва към 100 функции в киното и малкия екран, в това число на режисьори като Дино Ризи, Франческо Роси, Марио Моничели, и взе участие в няколко европейски плана. Помним я най-много с дуета ѝ с Адриано Челентано в " Il bisbetico domato " (Укротяване на опърничавата, 1980) и " Innamorato pazzo " (Безумно влюбен, 1981).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР