Италианецът Яник Синер се изправя срещу руснака Даниил Медведев във

...
Италианецът Яник Синер се изправя срещу руснака Даниил Медведев във
Коментари Харесай

Яник Синер - Даниил Медведев 3:6, 3:6, 4:4

Италианецът Яник Синер се изправя против руснака Даниил Медведев във край на първия за годината шампионат от Големия шлам - Откритото състезание на Австралия. Срещата стартира в 10:30 часа.

Синер сервира най-голямата сензация в историята на шампионата, елиминирайки международния номер 1 Новак Джокович, който до този миг не беше губил полуфинал или край в Мелбърн и се стремеше към отбрана на купата.

Медведев от своя страна мина през иглени уши по пътя към финала, като още във втория кръг против Емил Русувуори той трябваше да обръща от 0:2 до 3:2, а направи същото и на полуфиналите против Александър Зверев.

Досега нито един италианец не е печелил купата в Мелбърн, а последният руснак, който я подвигна, беше Марат Сафин през 2005-а във край против локалния любим Лейтън Хюит.

Двамата тенисисти се познават доста добре. Те са изиграли девет мача между тях. Първите шест бяха извоювани от Медведев, а последните три - от Синер. Двамата играха пет пъти през 2023 година, като в четири от случаите това бяха финали - н Ротердам, на Мастърс-а в Маями, Пекин и Виена, като си разделиха по две победи. Синер и Медведев явно са орисани да играят финали, а конфликтът им в Мелбърн има предпоставки да се трансформира в класика.
 Яник Синер затвърди упоритостите си за купата
Яник Синер затвърди упоритостите си за купата

Италианецът съкруши небрежно аржентинеца Себастиан Баес
Сортирай

преди 1 секунда
4:4
Пореден безпроблемен сервис гейм за руснака и ново тъждество.

преди 4 минути
4:3
За първи път от доста време насам Яник задържа подаването си без да загуби и точка. Личи усъвършенстване на % вкаран първи сервис от италианеца досега в третия сет - 68%.

преди 6 минути
3:3
Световният №3 още веднъж възвърне паритета в третия сет - 3:3.

Последно обновяване в 12:41 ч. на 28.01

преди 11 минути
3:2
 Синер небрежно поведе с 40:0, а по-късно затвори гейма на 15.

преди 14 минути
2:2
Още един обикновен сервис гейм за първенеца от US Open 2021.

преди 19 минути
2:1
Руснакът позволи две нетипични за него грешки от бекхенд в гейма, които помогнаха за идеята на Синер в третия сет. Италианецът затвори гейма с ас.

преди 22 минути
1:1
Подобно на своя противник Медведев също задържа подаването си на 30.

преди 26 минути
1:0
Макар и не без проблеми, италианецът взе сервис гейма си и повежда в резултата в начало на третия сет.

преди 33 минути
3:6
Световният №4 взе първите две точки при сервис на руснака, който въпреки всичко стигна до сетбол при 40:30, само че тъкмо тогава позволи двойна неточност. Синер получи и опция за нов пробив, само че сгреши форхенд по диагонала. Медведев тъкмо това и чакаше и не погледна повече обратно, с цел да си обезпечи задатък от два сета.

преди 39 минути
3:5
За първи път в мача Синер печели два следващи гейма. Италианецът ще се опита да върне и втория пробив, с който изостава, с цел да остане в борбата за втория сет.

Последно обновяване в 12:08 ч. на 28.01

преди 42 минути
2:5, пробив и за Синер!
Най-после и Синер съумя да стигне до пробив, тъкмо когато Медведев сервираше за спечелването на втория сет. Преднината на руснака, обаче, към момента е много огромна.

Последно обновяване в 12:04 ч. на 28.01

преди 45 минути
1:5, Медведев още веднъж взе подаването на противника си!
Впечатляващата игра на Медведев проздължава с цялостна мощ! Той взе за повторно в сета подаването на своя противник и ще сервира за задатък от 2:0 сета.

Последно обновяване в 12:04 ч. на 28.01

преди 53 минути
1:4
Пробивът е вкоренен на бърза ръка и Медведев има задатък от 4:1 във втория сет.

преди 54 минути
1:3 руснакът пробива и във втория сет!
Ниският % на вкаран първи сервис продължава да основава проблеми на италианеца, който позволи пробив и при започване на втория сет.

преди 1 час
1:2
Синер продължи с нетипично огромния брой непредизвикани неточности, което разреши на неговия конкурент още веднъж да вземе сервис гейма си на 0.

преди 1 час
1:1 Маратонски гейм!
 Синер поведе 30:0, само че позволи няколко грешки и се стигна до опция за пробив. Италианецът взе идната точка с мощно драйв воле от форхенд, само че малко по-късно Медведев още веднъж получи късмет да пробие сервиса на противника си. Руснакът, обаче, сгреши смач наоколо до мрежата. Последваха две нови изравнявания, като в последна сметка Яник се измъкна от сложната обстановка и задържа подаването си. 

Последно обновяване в 11:42 ч. на 28.01

преди 1 час
0:1
Мощно начало за руснака и във втория сет. Световният №3 завоюва подаването си без да загуби и точка.

Последно обновяване в 11:31 ч. на 28.01

преди 1 час
3:6, Медведев завоюва първия сет!
Медведев стигна до два следващи сетбола при сервис на Синер, само че италианецът съумя да ги отрази. Руснакът си обезпечи и трета опция, след сполучлив минаващ удар, а непредизвикана неточност от бекхенд на Синер постави завършек на сета.

преди 1 час
3:5
Още един път международният №3 нямаше никакви проблеми при собствен начален удар и се приближи още повече до спечелването на откриващия сет.

преди 1 час
3:4
Подобно на първия гейм в мача италианецът загуби първото разиграване, само че завоюва идващите четири и взе трети гейм в първия сет.

преди 1 час
2:4
Медведев още веднъж вкара няколко мощни първи сервиси, гарнирани с положителни осъществявания от форхенд и отново взе подаването си без особени усложнения.

Последно обновяване в 11:12 ч. на 28.01

преди 1 час
2:3
Синер спря серията от три следващи гейма за своя противник и понижи изоставането си в първия сет.

преди 1 час
1:3
Световният №3 бързо затвърди пробива с експресен гейм извоюван на 0.

преди 1 час
1:2 пробив!
Италианецът пропусна няколко сервиса и изостана с 0:40. Той да избави първата точка за пробив, само че по-късно не съумя да се оправи наоколо до мрежата и Медведев прави първия пробив в мача!

преди 1 час
1:1
Руснакът изпита известни усложнения на собствен сервис, откакто от 40:15 се стигна до тъждество, само че въпреки всичко съумя да задържи подаването си и изравни резултата при започване на първия сет.

Последно обновяване в 10:57 ч. на 28.01

преди 1 час
1:0
Медведев завоюва откриващата точка в мача с мощен ретур от бекхенд по диагонала, само че Синер взе идващите четири разигравания, като приключи гейма с мощен ас по правата.

преди 2 часа
Жребият е хвърлен!
Яник Синер завоюва жребия и избра да сервира в първия гейм на дуела.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР