Италианецът Матео Беретини спечели титлата от турнира по тенис на

...
Италианецът Матео Беретини спечели титлата от турнира по тенис на
Коментари Харесай

Матео Беретини срази Анди Мъри на финала в Щутгарт

Италианецът Матео Беретини завоюва купата от шампионата по тенис на трева от сериите АТП 250 в Щутгарт. Във финала Беретини победи британеца Анди Мъри с 6:4, 5:7, 6:3 за 2 часа и 36 минути игра и за повторно победи в конкуренцията в немския град. За италианеца, който е номер 10 в международната класация, това е общо шеста купа и трета на трева, като триумфът идва малко изненадващо, откакто той пропусна целия сезон на клей и нямаше публични мачове в последните три месеца, предава topsport.bg.

Независимо от загубата на финала Медведев от на следващия ден ще се завърне като номер 1 в международната класация.

За някогашния лидер в международната класация Мъри това е втори изгубен край през сезона, като той остава без купа от октомври 2019 година насам. По притеснителни за 35-годишния шотландец обаче може да се окажат болките, които той получи в хълбока. Шотландецът, който играе с изкуствена става, на два пъти изиска интервенция на физиотерапевт в третия сет, само че въпреки всичко съумя да приключи дуела.

В първия сет Беретини осъществя единствения пробив още в третия гейм. Италианецът беше покрай това да завоюва мача още във втория сет, само че пропусна три скрити сетбола в деветия гейм. Вместо това обаче Мъри сподели страхотна воля и с първия си пробив в мача, пристигнал в 12-ия гейм, изравни сетовете на 1:1.

Третата част обаче стартира неприятно за Мъри, който позволи пробив за 1:0 и незабавно по-късно изиска медицински таймаут.

Втората здравна интервенция пристигна в седмия и тук към този момент беше ясно, че Мъри няма да има сили и благоприятни условия за поврат.
Беретини приключи мача с 19 аса против 7 за Мъри, само че в последния трети сет директните точки бяха 9:0 в интерес на италианеца.

От понеделник Беретини ще остане под номер 10 в международната класация, само че Мъри прогресира с 21 места до 47-ма позиция, като това е първото му влизане в топ 50 след промяната на ставата през 2019 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР