Италианец ще живее 12 месеца на топящ се айсберг в

...
Италианец ще живее 12 месеца на топящ се айсберг в
Коментари Харесай

Това, което планира да направи Алекс, е умопомрачително

Италианец ще живее 12 месеца на топящ се айсберг в Гренландия. Мисията на авантюриста Алекс Белини се чака в края на тази година. Целта е да притегли вниманието към климатичните промени.

Алекс Белини ще избере плосък айсберг по западното крайбрежие на Гренландия. За да оцелее при температура минус 20 градуса, ще живее в алуминиева сфера, създадена като леговище при цунами.
 Алекс Белини, живот върху топящ се айсберг
Капсулата е с диаметър 3 метра. Направена е за 10 души и ресурси от храна, вода и О2. Италианецът ще махне 9 седалки и ще я оборудва с вятърен генератор, слънчеви панели, wi-fi, сгъваемо легло и радиопредавател за незабавни случаи.
 Алекс Белини, капсула, айсберг
Ако айсбергът се стопи или преобърне, Белини би трябвало да остане незасегнат в плаващата капсула до идването на избавителен екип.
Алекс Белини прекосява най-големия хладилник в Европа, плава с лодка в Атлантическия океан, минава 1900 километра през Аляска с шейна, бяга 3700 километра в Америка. Сега се готви за най-голямото предизвикателство, което отсрочва няколко години поради липса на спонсори.
 Алекс Белини, живот върху топящ се айсберг

“Искам да пребивавам на айсберг в продължение на 12 месеца и да стана очевидец на последните му дни, когато се трансформира във вода, с цел да дам началото на една ера на отговорността, в която всеки от нас да се опита да спре този процес”, изяснява Алекс.

По задачата на Белини е запалена и Донна Цанева. Българката към този момент обиколи Гренландия с шейна. Родена в София, живяла в Австралия, Китай, Англия, а в този момент в Исландия.

„ Условията в Гренландия са необикновено сурови, само че за приключенец с опита на Алекс Белини съгласно мен това няма да бъде доста огромен проблем. Някои биха го нарекли вманиачен, само че в последна сметка това е за една доста добра кауза”, счита Донна Цанева.

Все още няма точна дата за старт на задачата. Едно обаче е несъмнено – за авантюриста пътуването ще завърши, когато айсбергът, определен за негов дом, изчезне изцяло.



Източник: btvnovinite.bg

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР