Италианец, който живее в софийското село Габровница е първата жертва

...
Италианец, който живее в софийското село Габровница е първата жертва
Коментари Харесай

Италианец е първата жертва на горещините у нас

Италианец, който живее в софийското село Габровница е първата жертва на огромните горещини във Врачанско. Човекът умрял в колата си в село Зверино, откакто получил инфаркт в резултат на високите температури от над 35 градуса на сянка.

Враца

Нашите репортери във Враца ревизираха по какъв начин хората се борят с горещините.

Горещото време е изключително рисково за здравето, предизвестяват медиците. Според тях рискът не трябва да се подценява, тъй като може да бъде животозастрашаващ.
Д-р Веселин Николаев, ЦСМП-Мездра: Най-честата причина за колапса е приемането на топлинен удар. Рухва кръвното налягане, получават се ритъмни нарушавания, при по-тежки случаи може и летален излаз да се получи.
Въпреки предизвестията на медиците, жегите не стопират хората, които имат неотложна работа.
Петрия Младенова: Е да, горещина, зной, но съм болна и от знамение съм пристигнала, в този момент отивам до Бърза помощ.Георги: Навън под сенчица, на ветровито – става.Знаете ли, че в случай че човек има предразположеност към инфаркт да вземем за пример е най-добре да не се демонстрира на открито в същото време? – Е, тези детайлности не ги знам.Д-р Веселин Николаев, ЦСМП-Мездра: Най-уязвими са възрастните хора, дребните деца и хора с хронични сърдечно-съдови болести. Най-добре е те да не изличат в слдеобеднитечасове от 14 до 17 да вземем за пример, да се пият повече течности, да се носят светли облекла.
И при рекордните температури обаче не стопира работата по строителните обекти, като ремонта на пешеходната зона в центъра на Враца. А единственото избавление в горещините са градските чешми.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР