Италианец беше премазан до смърт от падащи колелца сирене

...
Собственикът на млекопреработвателна фабрика близо до Бергамо в Северна Италия
Коментари Харесай

Собственикът на млекопреработвателна фабрика близо до Бергамо в Северна Италия загина, когато рафтове с 25 000 колелца сирене се срутиха и го затрупаха.

Цяла нощ спасителите се опитваха да спасят Джакомо Киапарини, на 74 г., изпод масата твърдо сирене Grana Padano, като всяко колело тежеше 40 кг (88 фунта).

Но помощта дойде твърде късно за производителя на сирене, за който бе потвърдено, че е мъртъв, каза говорител на пожарната в Бергамо в понеделник сутринта след 12-часова операция.

Чиапарини работеше в неделя вечерта в склада на своята фабрика за млечни продукти в малкото градче Романо ди Ломбардия, недалеч от Милано, когато един от металните рафтове, на които зрееха големите колела от сирене, се срути.

Това предизвика ефект на доминото и рафтовете, стигащи до тавана и подредени до върха със сирене, падаха един след друг, докато не погребаха човека, каза говорителят.

Пожарникарите не успяха да извадят тялото до понеделник сутринта.

Не е ясно как първият метален рафт се е срутил, въпреки че се предполага, че причината е умора на материала или техническа повреда.

Съобщава се, че фабриката произвежда около 50 колела Grana Padano на ден или повече от 15 000 колела годишно.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР