ИТ гигантът Broadcom обяви, че придобива друго голямо име в

...
ИТ гигантът Broadcom обяви, че придобива друго голямо име в
Коментари Харесай

Broadcom с третата най-голяма ИТ сделка в историята

ИТ колосът Broadcom разгласи, че придобива друго огромно име в сектора - VMware. Стойността на договорката е 61 милиарда $, с което тя става третата по величина в ИТ бранша до момента, оповестява CNBC.

Преди нея са единствено придобиването на Activision Blizzard за 69 милиарда $ от Microsoft (тази договорка още се финализира) и пазаруването на EMC от Dell за 67 милиарда $ през 2016 година

Broadcom ще заплати договорката посредством акции и в брой. ИТ колосът ще одобри и 8 милиарда $ чист дълг на VMware.

Компанията разяснява, че посредством това придобиване ще продължи тактиката си да построи "водещата в света компанията за ИТ инфраструктура ". VMware ще продължи да съществува като име, което ще бъде обещано на Broadcom Software Group.

Компанията ще предлага технологиите и услугите на VMware и останалите си разработки. Broadcom резервира и репутацията си на една от най-активните компании от позиция на придобивания. През 2018 година тя закупи CA Technologies за 18,9 милиарда $, а година по-късно купи и Symantec за 10,7 милиарда $.

Самата VMware беше отделена от Dell предходната година. Преди това тя беше част от EMC и надлежно от Dell след пазаруването ѝ през 2016 година

VMware е стратегическо придобиване на Broadcom, която чака в допълнение да усили приходите си от софтуерни услуги. Новият притежател не оповестява проекти за смяна на управленията, като споделя, че двата екипа ще работят дружно, с цел да основават още нововъведения. Собственикът на Dell, Майкъл Дел, към този момент остава и ръководител на борда на шефовете на VMware, като той беше и най-големият акционер в компанията с 40% дял.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР