Исус, заобиколен от гей мъже в кожени дрехи - такава

...
Исус, заобиколен от гей мъже в кожени дрехи - такава
Коментари Харесай

Снимка на Исус, заобиколен от гей апостоли, възмути Европейския парламент

Исус, заобиколен от гей мъже в кожени облекла - такава фотография се появи на галерия в Европейския парламент в Брюксел и провокира яд измежду десните политици от Италия и Полша. Те дефинираха изображението като " осквернение ".

" Снимката показва Исус, заобиколен от апостоли, облечени като садо-мазо плебеи ", споделя Мария Вероника Роси, евродепутат от крайнодясната италианска партия " Лига ", пред The Times. Групата на левицата, която се състои от комунистически и крайнолеви политици от цяла Европа, сподели творбата като част от галерия с спорни изображения на Елизабет Олсън, шведска художничка.

Друго спорно изображение демонстрира боец, който рита дребна лодка, пренасяща мигранти назад в морето. Крайнолевият евродепутат, хазаин на изложбата, споделя, че реакциите демонстрират тъкмо за какво сходни картини би трябвало да бъдат изложени.

" Това удостоверява десните националистически и консервативни възгледи, когато става въпрос за християнството и ЛГБТИ хората ", съобщи Малин Бьорк, евродепутат от Шведската лява партия. " Ще се застъпим за нашите ЛГБТИ братя и сестри. "

ЛГБТИ културните борби са постоянно срещани в Европейския парламент, където 705 членове се събират от всеки ъгъл на 27-те държави-членки на Европейски Съюз и от целия политически набор.

Правилата на Европейския парламент гласят: " Културните събития и изложения по никакъв метод не би трябвало да уронват достолепието на Народното събрание... да са обидни или да имат инфекциозен темперамент... или има възможност да провокира разстройства в избраните изложбени зони. "

Само хора, които работят за Народното събрание или имат специфична акредитация, имат достъп до постройката, тъй че изложбата не е отворена за обществеността. Тя ще продължи до 5 май в непряк кулоар на постройката на Европейския парламент.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР