Историята за терора на невидимо създание над семейство Даг …

...
Историята за терора на невидимо създание над семейство Даг …
Коментари Харесай

Историята за терора на невидимо създание над семейство Даг

Историята за терора на невидимо творение над семейство Даг … През 1889 година, в провинцията на Кларендън, покрай град Шовил, Канада, живее елементарното фермерско семейство Даг. Това са Джордж Хенри Даг, брачната половинка му Сюзън и техните деца – 4-годишната Мери, 2-годишния Джон и осиновената им щерка Дина Маклийн, на 11 години. Животът им е относително спокоен, само че през септември същата година във фермата им стартират да се случват странни паранормални събития, които набират скорост и активност. Те завършват толкоз внезапно и ненадейно, както са почнали, само че случаят се трансформира в един от най-шокиращите и плашещи паранормални случаи в историята на Канада. Всичко стартира много безобидно. Един ден Джордж дава на жена си две хартиени банкноти, които тя поставя в чекмедже в стаята им. На идващия ден една от банкнотите е открита на пода в кухнята, и когато Джордж ревизира чекмеджето, открива, че то е празно, а втората банкнота липсва. Сюзън декларира, че не е докосвала парите и двойката се скарва. След като се сдобряват, те вземат решение, че може би децата са намерили кутията с пари. Но и други предмети от бита стартират да изчезват или да се появяват на необикновени места. Джордж допуска, че може би техният млад наемен служащ Дийн е откраднал парите и е пипал другите неща, само че младежът изрично отхвърля всичко. През идващите дни предметите не престават да изчезват и Джордж още веднъж упреква Дийн, по-късно децата си, само че всички отхвърлят да имат виновност. Тогава, отвън къщата стартират да се появяват купища пръчки, камъни на верандата, по пътеката или покрай плевнята. Един ден, до момента в който Сюзън прави домакинската си работа, влиза във всекидневната и намира огромна купчина свински изпражнения размазани по целия под. Когато вижда това Джордж побеснява и взема решение, че въпреки всичко е Дийн и уволнява младежа. Обаче странните изгубвания и неуместните „ смешки “ не стопират. И в случай че първоначално те са единствено „ досадни “, бързо стартират да се трансформират в плашещи и злокобни.



Семейството стартира да чува странни удари и почукване по стените през нощта. Имат възприятието, че някой тропа мощно по стените на къщата, само че когато излизат и оглеждат, не намират никого – човек или животно. Щом се връщат раздразнени в спалните си, тропането и тракането на открито стартират още веднъж. Предметите в къщата се движат сами, в това число клатещ стол, който от единствено себе си стартира да се движи напред-назад със скърцане. Невидима мощ подвига мебелите и ги хвърля против стената, няколко пъти прозорците в къщата се чупят от летящи към тях камъни и т. н. Каквото и да прави Джордж, той не може да откри виновен за тези хулиганства, даже когато се крие под прозорците в очакване на появяването на нарушителя. Тогава стартират да намират счупени и смачкани съдовете, в които държат мляко, а пръски от течността има на всички места по пода и стените. Някой поврежда мебелите, като ги нарязва и надрасква, а пианото в къщата засвирва единствено. Още по-страшни са пожарите, които стартират непринудено да пламват към къщата. Въпреки, че семейство Даг постоянно съумява да ги изгаси, те са доста чести, да вземем за пример в един ден се случват осем пожара. Ситуацията се утежнява, когато самите членове на фамилията стават цел на незнайната мощ. Към тях стартират да летят разнообразни предмети, пробвайки се да ги убодат, порежат или наранят. Кана с вода се издига сама и полива някое от децата или възрастните. Има и случаи, в които невидимата мощ дърпа косите или бута хората. Започват да чуват злокобни гласове. Отначало от ъгъла се чува недодялан мъжки глас, който прави заплашителни изказвания. Веднъж гласът изревава към едно от децата: „ Искаш ли да отидеш по дяволите с мен? “, а различен път вика: „ Аз съм Дяволът, а ти ще бъдеш в моите нокти! “. Гласът преследва хората из стаите подигравайки се на опитите им да намерят разумно пояснение на паранормалните феномени. Присмива им се, когато вършат неточности, нарушава спокойствието им в най-неподходящите моменти и им основава огромни проблеми. Той дава отговор на въпроси, отправени към него, само че отговорите му постоянно нямат никакъв смисъл. На въпроса след всеки случай „ какво е и за какво се случва всичко “, той постоянно дава отговор разнообразни неща. Веднъж декларира, че е духът на човек, който е починал в къщата, различен път, че всичко е породено от Дявола, трети път, че е от черна магия, а един път даже споделя, че той прави всичко това, тъй като е Ангел …



Къщата на Даг при започване на 20 век Гласът се трансформира по тембър и звук – от глас на дъртак става глас на млад мъж, съвсем дете, от време на време е своеволен, различен път ръмжи като звяр. Този тайнствен глас става доста настойчив и доста съседи и посетители на дома също го чуват. Сякаш всичко това не е задоволително и скоро в къщата стартират да се появяват страховити същества. Един ден Дина изкрещява измежду нощ, и когато възрастните се втурват в спалнята й, тя декларира, че „ огромно черно нещо “ дърпа чаршафа й. Възрастните незабавно й повярват, тъй като виждат с очите си по какъв начин чаршафът виси във въздуха, като че ли нещо невидимо го държи. Дина проплаква, че черното създание „ преди малко е прескочило леглото й “. Тогава Джордж взима бич и го подава на щерка си, като й споделя да се пази от нападателя. Четете още: На фамилна фотография се появява призракът на тийнейджърка Момичето удря „ невидимото нещо “ с камшика и мощен вик изпълва стаята, след което Дина оповестява, че съществото е изчезнало. Друг случай е, когато децата играят в двора и настояват, че са видели „ висок мъж с глава на крава, раздвоени копита и рога, и огромно черно куче със светещи червени очи “. Тези злокобни същества са виждани единствено от децата, само че родителите им не се съмняват, че споделят истината. Скоро Джордж и Сюзън схващат, че странните феномени по някакъв метод са свързани с Дина. Най-често те се демонстрират на мястото, където е била тя. Момичето е главната цел на офанзивите на невидимите сили. Ужасеното семейство взема решение да извика локалния духовник Хорнер, с цел да благослови къщата и да изгони всичко зло оттова. Но появяването на свещеника и неговите молебствия единствено разгневяват злите невидими сили и те стартират да се подиграват на Хорнер. Нещо изтръгва молитвеника от ръцете на свещеника и го хвърля във фурната. Джордж води втори духовник на име Бел, само че невидимото зло още веднъж се демонстрира. Непознат глас присмехулно пита Бел за какво ги назовава “нечисти духове “, а по-късно стартира да хвърля разнообразни предмети по него. Свещеникът, изплашен до гибел, незабавно заобикаля от къщата, и когато изчезва от взор, гласът трансформира тона си и става благосклонен. Казва, че не е дявол, а Ангел, след което стартира да пее църковен химн. Чуват го доста хора, както самото семейство Даг, по този начин и съседите. Скоро фермата е посетена от локалния кореспондент и паранормален откривател Пърси Уудкок, който беседва със фамилията, интервюира Дина и заключава, че тя е „ привързана към дух, който живее в остаряла плевня във фермата “.



Пърси Уудкок и една от вестникарските публикации за къщата на Даг Уудкок завежда Дина в плевнята, съпроводени от навалица любопитни хора, и я моли да се свърже с този дух, пробвайки се да откри разговор с него. Но всичко се обърква, тъй като безтелесен глас ядосано извиква на Уудкок: „ Махай се отсам или ще ти счупя врата! “. Гласът избухва в поток от хули и нецензурни думи, а върху лист хартия някой написва с молив още по-непристойни обиди към откривателя. Уудкок търпеливо изчаква словесната офанзива да завърши, след което самоуверено се скарва на духа, че приказва сходни неща в наличието на дете. Духът като че ли утихва и през идващите пет часа Уудкок пита невидимото създание какво желае и му подрежда да остави фамилията на мира. Тогава внезапно духът атакува физически Дина. Грег Греъм, локален драматург и фен историк, го разказва в дневника си по този начин: „ Когато очевидците се събраха, Уудкок се бори за душата на Дина и помоли този фантом или каквото и да е той, да я остави на мира. Те започнаха да спорят за философия, теология, природата на Бог, положителното и злото. Когато той прогонваше призрака, Дина стартира да се държи като че ли е удряна, ритана или драскана. Беше доста грубо по отношение на момичето. “ По време на този уморителен диалог злокобното създание споделя, че не желае да навреди на фамилията, а прави всичко единствено за лично развлечение. Последователно твърди, че е Дяволът, Ангелът и духът на 80-годишен мъж, умрял там преди 20 години. Изненадващо, след дълги договаряния гласът се уморява и се съгласява на идващия ден да остави фамилията на мира. На другата заран децата на Даг настояват, че са видели висок дъртак в бяла тога да върви до тях. Той се сбогувал с децата, вдигнал ръце и липсващ „ в проблясък на пламък “. Всички тези събития не престават три месеца и са добре засвидетелствани от няколко души, а седемнадесет уважавани членове на общността, в това число политици, служители на реда и духовници, подписват клетвени заявления, че всичко е истина. Подозирайки, че духът може да се върне, Джордж и Сюзън вземат решение да изоставят осиновената си щерка Дина Маклийн, като я изпращат в сиропиталището Fairknowe Home в Броквил, Онтарио. С това злокобните прекарвания на семейство Даг завършват и през идващите 100 години всичко наподобява умерено във фермата. През 2014 година откривателят Крис Лукнър се срещна с Шарлийн Лабомбар, актуалната собственичка на къщата на Даг.



Шарлийн му споделя, че когато била тийнейджърка, чула някой да се изкачва по скърцащите остарели стълби и да стопира пред нейната врата.



Решава, че това е смешка на брат й. Тя внезапно отваря вратата и вижда, че на прага няма никой. Това я плаши доста. Оказва се, че нейните брат и сестри неведнъж са виждали по какъв начин вратата на последния етаж се отваря и затваря сама. Някои от децата на Шарлийн настояват, че са виждали призрачно малко момиченце в бяла рокля да слиза по стълбите, да потегля надолу по коридора и да излиза през вратата на кухнята. Покойният брачен партньор на Шарлийн също се заклел, че и той един път е виждал фантом. Изведнъж се появява история, че семейство Даг са имали и друга дребна щерка – Елиза Джейн, която умира тъкмо в тези месеци, когато духът ги тормози.



Надгробната плоча на Елиза Джейн в локалното гробище Смъртта й е мистериозна и ужасна – облеклата й ненадейно се възпламеняват без причина и тя умира от изгарянията. Възможно е точно това момиче в бяла рокля да са виждали децата на Шарлийн …
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР