Историята с отравянето на Сергей Скрипал е гротескна провокация на

...
Историята с отравянето на Сергей Скрипал е гротескна провокация на
Коментари Харесай

Русия зове Запада да се избегне нова криза като с ракетите в Куба

Историята с отравянето на Сергей Скрипал е гротескна провокация на английските и американските служби за сигурност, съобщи през днешния ден шефът на съветското разузнаване и прикани за връщане към разговора, с цел да се избегне нова рецесия като тази с ракетите в Куба, съобщи организация Франс прес.

„ Дори в тази ситуация с гротескната провокация със Скрипал, жестоко изфабрикувана от службите на Англия и Съединени американски щати, една част от европейските страни не бързат да следват Лондон и Вашингтон, без да им мигне окото, а избират да схванат какво се е случило “, съобщи Сергей Наришкин - ръководителят на Службата за външно разузнаване.

Пред делегатите на конференцията по сигурността в Москва той сподели, че няма справедливи аргументи за борба сред Русия и Запада, само че все пак в този момент може да се приказва за връщане към времето на Студената война.

„ Борбата с несъществуващата по този начин наречена съветска опасност стана сегашна концепция фикс в политиката на Вашингтон. Тя доближи такива размери и закупи такива нелепи черти, че е доста тъкмо да се приказва за връщане на мрачните времена на Студената война. Причини за изостряне на връзките не съществуват, Студената война завърши, идеологическото опълчване сред Изтока и Запада изчезна “, сподели Наришкин.

Той прикани за връщане към разговора сред Москва и западните страни, с цел да се избегне нова рецесия като тази с ракетите в Куба.

„ Важно е да се спре тази безотговорна игра, която се показва в непрекъснато увеличение на мизата, значимо е да се спре прибягването до мощ в интернационалните връзки, с цел да не стигне обстановката до нова кубинска рецесия “, сподели Наришкин.

Той визираше рецесията през 1962 година сред Съюз на съветските социалистически републики и Съединени американски щати, която изправи света на прага на нуклеарна война.

Докато той говореше в Хага започваше поисканото от Русия съвещанието на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) за разискване на отравянето на Сергей Скрипал и щерка му Юлия в британския град Солсбъри на 4 март.

Лондон разгласи, че Москва стои зад офанзивата с невропаралитично бойно отровно вещество. Русия изрично отхвърля.
Кризата по случая „ Скрипал “ докара до взаимно изпъждане на над 100 дипломати сред Русия и западни страни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР