Историята на тениса познава множество случаи на играчи, които в

...
Историята на тениса познава множество случаи на играчи, които в
Коментари Харесай

Да играеш тенис, карайки колело на корта: Бърнард Томич в главната роля

Историята на тениса познава голям брой случаи на играчи, които в юношеските си години наподобяват като бъдещата огромна звезда, само че след това по една или друга причина не съумяват да развият капацитета си. Австралийският тенисист Бърнард Томич е измежду най-известните образци, когато приказваме за убит гений, имайки поради ударното начало на кариерата му и бързото строполясване по-късно поради неговото извънредно несериозно отношение към спорта.

Звездата на австралиеца изгря още през 2011-а година, когато едвам на 18 години той доближи до четвъртфиналната фаза на Уимбълдън, трансформирайки се в най-младия участник в този стадий на шампионата от именития Борис Бекер през 1986-а. Своето върхово класиране в международната класация Томич реализира през януари 2016-а, само че оттова насетне неговата деградация не стопира и все още той заема 435-ата позиция в света. 

Бившият представител на топ 20 нееднократно е заявявал по какъв начин играе тенис само и единствено поради парите, а безотговорното му отношение към спорта личи и в метода, по който организира своите тренировки. През вчерашния ден той разгласява в обществените мрежи видео от заниманието си, по време на което се придвижва по корта, карайки колело. Като текст Томич прибавя, че ще сложи основите на нов тип спорт, като също по този начин прецизира, че въпросното " упражнение " в действителност е потребно за възстановяване на координацията.

Leave it to the mind of Bernard Tomic to revolutionize tennis like this.
— Ben Rothenberg (@BenRothenberg)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР