Историята на Sin Cars е повече от завладяващаОсновател на компанията

...
Историята на Sin Cars е повече от завладяващаОсновател на компанията
Коментари Харесай

От Великобритания до Русе - пътят на първия български състезателен автомобил

Историята на Sin Cars е повече от завладяваща

Основател на компанията е Росен Даскалов. Той е някогашен водач, дизайнер, инженер и основател на първия български суперавтомобил Sin R1. Той е сбъднал една огромна фантазия – България да заема почтено място в мотоспорта. Първият му допир с колите е в детските му години, в гаража на татко му, а по-късно стъпва и на пистата, с цел да даде воля на спортния си дух. Голямата му пристрастеност, бензинът в кръвта и упоритата работа водят до основаването на автомобилната му компания.

Историята на компанията му е повече от вдъхновяваща. Базата е в Русе - градът на първите неща, предава. Моделът Sin R1 и до през днешния ден взе участие в GT4 шампионати по целия свят и печели редица надпревари.

Sin Cars е с взор и към бъдещето, като към този момент задава трендове със основаването на мултифункционалната електрическа платформа L-City, която беше показана на Международното автомобилно ревю в Женева през 2019 година

Росен Даскалов е с бензин в кръвта по завещание или както той споделя, има фамилна обремененост - татко му е републикански първенец на България по мотоциклетизъм.

„ Седнах зад кормилото като дете и разглобявах играчките си, с цел да ги направя самичък по-късно. На 16 към този момент бях първенец, занаятчия на спорта и всичко вървеше по реда си. Колите бяха моя фантазия “, спомня си Росен.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР