Историята на Мариам Набатанзи е повече от необичайна. Родом от

...
Историята на Мариам Набатанзи е повече от необичайна. Родом от
Коментари Харесай

Майка на 40 деца: Не мога повече!

Историята на Мариам Набатанзи е повече от необикновена. Родом от Уганда, тя може би е най-многодетната майка в цяла Африка. Заради рядко генетично положение на организма ѝ, тя е дала живот на 40 деца за своите 36 години.

За жал с изключение на многодетна, Набатанзи е и самотна майка, която макар множеството компликации съумява да отглежда и да се грижи за всичките си деца – 3 броя четиризнаци, четири броя тризнаци и 6 броя близнаци. Първите близнаци Набатанзи ражда едвам на 13-годишна възраст от нейния брачен партньор, който е с 28 години по-възрастен от нея. Двамата се женят година по-рано, когато момичето е на 12 години.

Сега докторите са решени да ѝ оказват помощ да не ражда повече деца, тъй като – по думите ѝ – към този момент стартира да изпитва известни усложнения. Все отново са я предизвестили, че намеса от такова естество би заплашило живота ѝ, защото дамата има извънредно големи яйчници.

Набатанзи ражда за финален път преди три години, когато дава живот на последната численост близнаци.

,,Цялото ми детство мина в сълзи, мъжът до мен ми аргументи доста болежка и страдалчество, само че все пак през цялото това време нито един път не съм спряла да полагам старание за децата ми и да работя, с цел да имам пари'', споделя многодетната майка, представена от в. ''Мирър''.

,,Яйчниците й бяха с прекомерно огромни размери, заради което тя постоянно щеше да ражда близнаци, тризнаци или четиризнаци. В нейния случай приказваме за извънредно характерен генетичен казус'', изясни гинекологът ѝ, направил операцията.

Засега дамата има уверението на медицинския екип, че повече няма да може да ражда и ще може да се посвети на децата си, част от които се наложило към този момент да изоставен учебно заведение, с цел да оказват помощ на майка им в работата за развъждането на по-малките им братя и сестри.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР