Историята на "клошаря Любо", който бе изправен пред втора съдебна

...
Историята на "клошаря Любо", който бе изправен пред втора съдебна
Коментари Харесай

Клошарят, обвинен за пожара на тютюневите складове, иска пълно оневиняване

Историята на "клошаря Любо ", който бе изправен пред втора правосъдна инстанция като единствен провинен за опожаряването на Тютюневите хранилища в Пловдив, продължава.

В само съвещание през днешния ден Окръжният съд завърши диренето и разгласи, че ще се произнесе в период. Преди това Любомир Данчев апелира присъдата си от 4 години затвор при непоколебим режим, дадена му от първата инстанция във връзка изгорялата именита забележителност на Пловдив (но и културна полезност, което автоматизирано парира всякакив вложения на терена, б.р.), напомня "КлубZ ".

Още по-любопитни са съвпаденията към проблема с другояче напълно скромния обвиняем, изредени от юриста му и ръководител на адвокатската гилдия под Тепетата Стефан Левашки.

"... Мъча се да го успокоя, в случай че не с друго, с това, че след 22 години адвокатска процедура по наказателни каузи и присъединяване в едни от най-шумните процеси под тепетата, той е моят най ВИП клиент.

Досега не съм имал различен, който в началото да е почетен от Главния прокурор и Главния секретар на Министерство на вътрешните работи с нарочна конференция, по-късно казусът да бъде стихотворец от екип от трима следователи, отпред с Началника на Окръжния следствен отдел, на първа инстанция делото да се гледа от Председателя на Районен съд Пловдив, а обвиняването да се пази от двама прокурори от Окръжна прокуратура, единият от които заместник-окръжен, а другият командирован от Специализираната прокуратура.

Сега към този момент и черешката на тортата е, че в Окръжен съд ще застанем пред по този начин наречения "царски " правосъден състав - Председателя на Окръжен съд, заместника му и още един член арбитър. Когато изразя удивление от този шефски "случаен " избор, получавам отговор, че и бранителят му бил Председателят на Адвокатската гилдия в Пловдив, само че единствено при мен този избор е съзнателен и е въпрос на гражданска позиция. За страдание от ден на ден имам чувството, че ще се проваля в нея. "

Клуб Z припомня, че както в съдилищата работи (при това обновена) система за инцидентно систематизиране на делата, по този начин и в прокуратурата би трябвало да работи електронна система за инцидентно систематизиране на преписките. Но за разлика от правосъдната - никой не я е виждал...

Рашидов е разрешил бутането на един от тютюневите хранилища в Пловдив (ДОКУМЕНТИ)

Що се отнася до днешните вести, прокуратурата заяви пред БНР, че е формирано и второ досъдебно произвеждане, този път против общинската администрация, по случая с опожарените предишното лято тютюневи хранилища.

Второто следствие се води против „ незнаен причинител “ и ревизира има ли и кои тъкмо общинари са показали немарливост и занемареност, допускайки в запустелите здания да се настанят бездомници, изясни пред националното радио окръжният прокурор Костадин Паскалев.

Натрапчиво са набива асоциация с доста случаи - като да вземем за пример проблема "Христо Бисеров ", който държавното обвиняване подведе по напълно "фасулски " член от Наказателен кодекс - писан за чейнджаджии... А когато обществото подвигна звук, имаше утешение, че тежките квалификации (за пране на пари) са отделени във второ досъдебно произвеждане. Въпросното второ следствие бе прекъснато, а по първото той бе оневинен... Сходни информации имаше и за делото "Червеи " - когато Цацаров успокои обществеността, че работят интензивно по "Таласъми ".

Днес обвиняването настоя за потвърждаване на 4-годишната присъда на клошаря, като само изиска съдът да облекчи нейното изтърпяване от непоколебим в общ режим. Защитата на бездомника изиска цялостното му оправдаване като почтен по обвиняването или най-малко сензитивно понижаване на наказването.

В последната си дума самият Любомир Данчев съобщи, че не желае понижение на присъдата си, а да бъде изцяло оправдан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР