Историята на интернет в България започна преди около 23 г.,

...
Историята на интернет в България започна преди около 23 г.,
Коментари Харесай

Н. Дилков: Изкуственият интелект няма да е проблем за никого

Историята на интернет в България стартира преди към 23 година, когато докарахме първия комерсиален интернет в тази част на света и беше страховит триумф през цялото време. За благополучие, тук се сътвориха условия за насърчаване на този бизнес.

Много компании стартираха, както знаете в България има няколкостотин интензивно работещи интернет снабдители, и редовно сме в топ пет на отчета " Състояние на интернет ” на Akamai. Това съобщи Невен Дилков, създател на Нетера, по време на панел " techНологии на триумфа ", част от форума „ Шумът на парите “, проведен от Profit.bg.

Това е постоянното състояние на България и ние в тази промишленост работим то да се резервира и да продължава да е причина за бизнес триумф за всички.

Всичко, което четете за интернет и за растежа на данните, е правилно. Годишно потенциалите порастват с сред 30 и 50%. Все повече хора, бизнеси и устройства употребяват интернет. Тази наклонност продължава и няма да спре в никакво обозримо бъдеще, сподели още Дилков.

Оказва се, че страната неслучайно е основана на кръстопът. Оттук минават трафиците за целия Близък изток и част от трафиците за някогашните Съветски републики и за страните зад тях. Това в допълнение носи преимущества на България като географско продължение и на българския бизнес, който се възползва и работи, с цел да дава цялата тази конструкция, съобщи създателят на Нетера.

Използването на данни

Огромният размер на данни, който се генерира от всевъзможни устройва, приложения, консуматори, бизнес и така нататък, има друга специфичност и потребност да идва по-бързо до дестинацията си.

Голяма част от потребителите в актуалния свят са мобилни консуматори, т.е. употребяват и получават информация през мобилното си устройство. Това е една от аргументите да се слага специфичен фокус върху преизползването и развиването на мобилните мрежи.

В Европейски Съюз има нов кодекс, който бе признат през декември 2018 година, в който особено внимание се отделя на това да се насърчава преизползването на съществуващите мобилни мрежи, уточни Дилков. Не основаването на нови, тъй като това са разнообразни вложения, а преизползването им от от ден на ден оператори.

Ние в Нетера сме участници в подобен консорциум от компании, който се споделя Мобилни различни връзки, чиято цел е да сътвори първия комерсиално работещ виртуален мобилен оператор в България, който се надяваме да пуснем тази година. Тоест от ден на ден и повече субекти и бизнеси да могат да употребяват доста по-ефективно тази мобилна инфраструктура.

От друга страна, тя би трябвало да може да доставя големите количества данни, които има потребност да бъдат доставяни. Последната наклонност при дейта центровете, да вземем за пример, е те да се раздробяват на напълно дребни дейта центрове и да се слагат покрай базовите станции, до wifi хотспотовете. Така че тези консуматори, които употребяват една точка на достъпь да могат да си обменят трафика непосредствено и той да не върви до някакви специфични места, изясни специалистът.

Паралелно вървят и трендовете за възстановяване на технологиите за транспорт на данни. Ако при един подводен кабел сред Европа и Съединени американски щати единствено преди няколко години технологията бе замръзнала на равнище от към терабит, сега е в пъти повече и безусловно от тази година стартират да се поставят нови кабели, които да заместят множеството кабели, които съществуват в света.

Новите кабели са с неведнъж по-голям потенциал, по-ниска себестойност и поддръжка от съществуващите.

Първите кабели за далечни връзки през интернет започнаха да се поставят преди 25 година Сега животът им изтича и тече една тиха гражданска война на подменяне на базовата инфраструктура в целия свят, която носи световния интернет и това е един доста забавен развой, сподели Невен Дилков.

Изкуствения разсъдък

По отношение на метода, по който изкуственият интелек може да промени метода на живот на индивида, Дилков съобщи, че е значимо да си даваме сметка, че това, което ние, хората, влагаме в дефиницията разсъдък, е нещо, което съществува и работи на напълно друг принцип от метода, по който работят актуалните компютри и логаритми.

Ако погледнем нещата по този метод, най-интелектуалният изкуствен интелект, който човечеството е основало досега, е с по-малки благоприятни условия от тези на един червей, съгласно Дилков.

Той не основава никакъв проблем от позиция на конкуренция с човешкия разсъдък и в никакво обозримо бъдеще това не се чака да се промени. Най-големият проблем в света не е какво ще стане с изкуствения разсъдък, а какво ще стане с естествения разсъдък, или по-скоро неналичието му. Това е доста по-голям проблем в света сега, счита създателят на Нетера./profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР