Историята е от София, а за проблема ни сигнализира читател

...
Историята е от София, а за проблема ни сигнализира читател
Коментари Харесай

Потенциална зараза в заведение: Гълъби кацат по масите и буквално нападат храната ви

Историята е от София, а за казуса ни алармира четец на Sofia24.bg : Прекрасно заведение в предверието на парк " Възраждане ". Хубава цветна градина, маси на прага на парка, добра кухня и положително обслужване. Това е на първо четене.

Всъщност има голям проблем.

Гълъби кацат по масите, разхождат се по пейките за сядане. Така наречените " летящи плъхове ", даже кълват от чиниите на клиентите. Гледката надалеч не е приятна и подухва доста терзания. Знаем, че тези птици популяризират болести и надалеч мястото им не в заведението. А, другояче масите са авансово заредени с оливерници, салфетки и принадлежности. Първата мисъл, която ти хрумва е, че пернатите неколкократно са " пробвали " от към този момент сервираното, преди още да си седнал да обядваш или вечеряш. Някой ще каже-ама, какво да създадат хората, птиците си летят и кацат където решат.

Моето мнение е, че при сходен проблем заведението би трябвало да се свърже със специалисти-орнитолози, които биха дали най-правилния съвет за излаз от обстановката. Само преди година ходехме с маски и дезинфектанти, не смеехме да пипнем нищо, а през днешния ден ни стана необятно към врата и несъмнено би трябвало да ни се види сантиментално да споделяме обяда си с градските гълъби! Не мисля! В този случай би трябвало да последва инспекция и от способените органи в лицето на БАБХ. Ще чакаме да се самосезират.

Интерес буди още един факт - единствено в градината заведението разполага с близо 60 места, само че не предлага заплащане посредством пост терминал.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР