ИСТОРИЯ: Стотици демонстранти в израелския град Тел Авив призоваха в

...
ИСТОРИЯ: Стотици демонстранти в израелския град Тел Авив призоваха в
Коментари Харесай

Палестински служител казва, че Хамас прекратява преговорите за заложници

ИСТОРИЯ: Стотици стачкуващи в израелския град Тел Авив приканиха в неделя (12 ноември) за освобождението на повече от 200 заложници, държани от палестински екстремисти в линията Газа.

Израелското държавно управление споделя, че бойци на Хамас са взели повече от 200 пленници при изненадващо нахлуване на 7 октомври, при което са убити 1200 души.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели в неделя пред NBC News, че има " може да бъде " договорка за заложници скоро, което съгласно него е резултат от натиска, пред който е изправен Хамас от наземното навлизане на Израел в Ивицата Газа.

Съединени американски щати. Съветникът по националната сигурност Джейк Съливан в неделя сподели, че Вашингтон е взел участие в това, което той назова " чувствителни договаряния " с други народи, с цел да обезпечи освобождението на заложниците.

Но в неделя палестински чиновник, осведомен за договарянията за заложници, сподели, че Хамас прекрати договарянията заради държанието на Израел в болничното заведение Ал Шифа в Газа, където медицинският личен състав споделя, че са били изцяло откъснати от израелските военни.

Няма неотложен коментар нито от Хамас, нито от Израел по отношение на заложниците договаряния.

Управляваното от Хамас министерство на опазването на здравето в Газа споделя, че повече от 11 000 палестинци са били убити от израелските въздушни и артилерийски удари, към 40% от тях деца, след офанзивата на 7 октомври.

Вижте коментари
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР