Историци обясниха с факти и документи, че Русия, в лицето

...
Историци обясниха с факти и документи, че Русия, в лицето
Коментари Харесай

Демонстрацията на българо-съветска дружба на 6 септември заплашва целостта на България!

Историци обясниха с обстоятелства и документи, че Русия, в лицето на император Александър III се афишира остро срещу съединението на Княжество България и Източна Румелия. Нещо повече, съветското държавно управление подтиква настоятелно Турция да стартира военни дейности против българите. Портата обаче отхвърля. Англия също декларира, че българите би трябвало да бъдат оставени сами да вземат решение какво да вършат. На Цариградската конференция и френският представител поддържа обединена България. Тогава Русия се обръща към Сърбия да стартира въоръжен спор. Крал Милан Обренович, притиснат от Александър III нахлува в българските земи на 27 септември 1885 година. Сърбите са отблъснати. И по този начин няколко пъти, до момента в който на 2 ноември Сърбия ни афишира публично война. Русия намерено го поддържа, а Великоритания за повторно в този къс интервал застава зад България. Това са в резюме обстоятелствата. И децата знаят какво се случва със сръбската армия-окупатор… На 28 ноември, след интервенция на Австро-Унгария княз Александър Батенберг се съгласява да спре цялостния погром на сръбските сили и нашите войски да не поемат към Белград. Забележете: България е застрашена, че Русия ще я нападне, в случай че не спре пред Ниш.

 

Покрай Съединението и позицията на ръководителя на Народното събрание Стефан Стамболов съветските представители в София провеждат прелом посредством русофилски настроени български военни. Княз Александър Батенберг в тази наженена обстановка абдикира, с цел да не стане причина за революция. Стамболов предлага българската армия да се приготви за военна експанзия от страна на „ батушките “. И тъй наречените и така нататък Архивите изобилстват с описания на събитията. Немалко съветски учени са на мнение, че дейностите на съветския император в оня интервал са намерено враждебни и неоснователни.

 

Но не това в този момент е значимо. Историческата истина може да бъде скривана години наред, само че тя постоянно става ясно.

 

Проблемът в тази ситуация е напълно различен: Кой предложения Митрофанова и я подреди зад тила на президента? КОЙ?!

 

Втори ден след честването в Пловдив от „ Дондуков “ 2 няма нито ред пояснение. Гузност ли е това или демонстративно неуважение на обществото, което има право да знае истината?

 

Паметта на Захари Стоянов, капитан Райчо Николов, Продан Тишков, Чардафон Велики, майор Данаил Николаев, Петко Каравелов, Стефан Стамболов, княз Александър Батенберг, майор Коста Паница, както и всички жертви през Сръбско-българската война задължава уредниците на честването да кажат, по какъв начин госпожа Митрофанова се оказа в този ден, в този час, на това място!

 

Да не забравяме също, че ден след Съединението, на 7 септември България празнува и друга славна епопея – Добруджанската. През 1916 година елементи на Българската войска демонстрират чудеса от смелост и отблъскват румънските и съветските войски, напиращи към Добрич. Забравихме ли безпримерния подвиг на ген. Иван Колев и българската кавалерия, съкрушили прехвалените казаци в тези епични дни? Забравихме ли всички офицери и бойци, пролели кръвта си в пердах против румънските и съветските елементи в онази " профилирана военна интервенция "? Не го ли сториха, с цел да ни има през днешния ден?

 

Та кои тъкмо събития „ празнува “ Елеонора Митрофанова от нашата история? Съединението и Добричката епопея ли? Или „ подпечатва “ васалните ни плонжове пред Кремъл и „ Газпром “?


Не ни ли остана капчица горделивост?

 

Това е някакъв парадокс, халюцинационен сюжет.

 

Да не би Путин да е възстановил Съюз на съветските социалистически републики и да аплайваме още веднъж за 16-та рупублика? Ако е по този начин – кажете, да е ясно.

 

Или ние, простите българи, не разбираме по какъв начин се прави „ огромна политика “ и покорно би трябвало да одобряваме всяко решение и прищявка на овластените политици, заели постовете с нашите гласове?

 

Страх ли ви е да кажете, за какво се прави всичко това и чии ползи обслужвате? Или вместо Съединение е пристигнало време България още веднъж да бъде разграничена – една на путинофилите и васална на Кремъл и друга – свободна да изповядва цивилизационните полезности, завещани ни от най-светлите български мозъци.

 

Звучи злокобно, само че някои властници май са подготвени и на това. Този проект не е за подценяване, откакто към този момент е ясно, че Русия има проект да блокира АЕЦ „ Козлодуй “ като спре контрактуваните от дълго време гориво и аварийни елементи. Този проект към този момент е в деяние. И Митрофанова, подредена на метър от президента Радев, умаства н това.

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР