Историкът Наум Кайчев настоя в разумен срок Република Северна Македония

...
Историкът Наум Кайчев настоя в разумен срок Република Северна Македония
Коментари Харесай

Наум Кайчев иска в разумен срок Северна Македония да впише българите в Конституцията си

Историкът Наум Кайчев настоя в рационален период Република Северна Македония да впише българското малцинство в Конституцията си. Пред БТВ той съобщи, че не те би трябвало да бъде замразявана работата на взаимната историческа комисия сред България и Република Северна Македония. 

Кайчев изясни, че би трябвало връзките на двете страни да върви в естетика и пакет. Както стопанската система, културата, инфраструктурата и общото съгласие за историята би трябвало да вървят в естетика и напрактика ще бъде по този начин, надява се историкът. 
Наум Кайчев: Промяната е лесна и би трябвало да пристигна от Северна Македония
Логично е да няма политическо земетресение, тъй като главните политически партии и ръководещата коалиция ясно са декларирали, че позицията...
Прочети повече
Според Наум Кайчев при започване на активността на комисията през 2018 и 2019 година имали известни резултати, само че към момента българските решения към момента не са оповестени. В Скопие не са съгласни да бъдат обществен факт и да бъдат приложени, уточни той. От две години и половина има застой и се дължи на първо място от невъзможността на македонските историци да се придържат към духа и текста на контракта за добросъседство, посочи Наум Кайчев.

Той добави, че България подчертава върху Гоце Делчев подобен, какъвто действително е бил, а РСМ реагират върху актуалните показа. Самият Гоце Делчев ясно е оставял свидетелства за своите убеждения и би трябвало да се придържаме към тях. За разлика от цар Самуил, във връзка с Гоце Делчев македонските историци не са съгласни за духа и убежденията на самия Гоце Делчев, сподели още Кайчев.

Още:

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР