Историкът и политик от ВМРО доц. Милен Михов спечели делото

...
Историкът и политик от ВМРО доц. Милен Михов спечели делото
Коментари Харесай

Съдът обяви за незаконно уволнението на доц. Милен Михов от Великотърновския университет

Историкът и политик от Вътрешна македонска революционна организация доцент Милен Михов завоюва делото против управлението на ВТУ " Св. св. Кирил и Методий ". Той бе уволнен от ректора в навечерието на президентските избори, на които се яви като претендент на Вътрешна македонска революционна организация.
Още по темата
" Великотърновският областен съд призна за противозаконна и анулира заповедта на ректора за моето уволняване, възвърне ме на длъжността доцент в катедра " Нова и най-нова история на България " и осъди университета да заплати общо 12 050,93 лева компенсации, правосъдни разходи и държавни такси ", заяви във Facebook Михов, който бе определен за член на Националния изпълнителен комитет на Вътрешна македонска революционна организация на последния конгрес, а преди този момент бе години наред зам.-председател на партията.

" Решението предстои на обжалване и аз съм сигурен, че това ще се случи, с което и разноските за Университета ще се усилят. За страдание ще ги платим ние, а не виновникът за това безумство ", разяснява Михов.

Доц. Милен Михов бе уволнен дисциплинарно от ректора на Великотърновския университет. Като причина за отстраняването му от ВТУ се базират на Закона за висшето обучение, където е посочено, че е неразрешено провеждането на политическа или религиозна активност във висшето учебно заведение.

Самият Милен Михов удостовери във фейсбук страницата си за уволнението си, което бе факт на 3 септември тази година. И добави, че това се случва за повторно. Той изясни дисциплинарното му изпъждане със сигнал в прокуратурата, който е внесъл против управлението.

" Първия път бях уволнен и след 2-годишна правосъдна битка бях възобновен на работа. Заради мои сериозни позиции в качеството ми на член на академичната общественост, изразени към органите на ръководство, бях репресиран, заплашван и най-после още веднъж уволнен. Трудово-правният спор към този момент е в съда. С това на този стадий тематиката за мен завършва " - съобщи тогава някогашният народен представител.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР