Историческо събитие за страната ще се случи следващата седмица. Първият

...
Историческо събитие за страната ще се случи следващата седмица. Първият
Коментари Харесай

Корабът Св. св. Кирил и Методий ще отплава от Варна за Антарктида на 27 декември

Историческо събитие за страната ще се случи идната седмица. Първият български боен научноизследователският транспортен съд " Св. св. Кирил и Методий " ще отплава от Варна в 14.00 ч. на 27 декември (Стефановден).

Днес кметът Иван Портних връчи знамето на Варна на ръководителя на 31-вата българска експедиция за Антарктида проф. Христо Пимпирев и на капитана на научноизследователския транспортен съд " Св. св. Кирил и Методий " кап. II сан Николай Данаилов в наличието на флотилен адмирал Боян Медникаров, шеф на ВВМУ " Никола Вапцаров ".

" Това е историческо събитие за страната ни, която се утвърждава като морска нация. Тръгваме на Стефановден, тъй че има кой да ни закриля. За първи път проучвателен български транспортен съд ще излезе през Средиземно море, ще прекоси Атлантика, ще мине през пролива Дрейк ", изясни проф. Пимпирев.
" Чест и горделивост е за Варна да бъде пристанът, от който ще отпътува българският транспортен съд „ Св. св. Кирил и Методий “ за Антарктида! Затова от мое име и от името на жителите на морската столица, апелирам да приемете флагът на нашия град, посредством който Варна ще стъпи на Ледения континент! Леко и безаварийно корабоплаване на всички! Поздравления за екипа на Българския антарктически институт, на ВВМУ, на целия екипаж, на всички донори, които направиха допустима тази експедиция ", съобщи кметът.

Той добави, че Общината е осигурила нов велоергометър и дъмпели за тренировки на екипажа по време на дългото пътуване
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР