Историческо решение за Украйна взе срещата на върха на НАТО

...
Историческо решение за Украйна взе срещата на върха на НАТО
Коментари Харесай

Историческо решение за Украйна. НАТО спусна задачи

Историческо решение за Украйна взе срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

Предприехме на практика стъпки за приближаването на Украйна към НАТО и отправихме ясно политическо обръщение, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.
-->
„ Потвърдихме, че Украйна ще стане член на НАТО и че ще премахнем така наречен проект за деяние за участие (ПДЧ). Това ще улесни процеса и той ще включва единствено една стъпка, вместо две “, уточни Столтенберг.

„ Това е практическа помощ за гарантиране на съгласуемост сред украинските въоръжени сили и НАТО. Вече имаме ясна стратегия за пътя на Украйна. Помощта включва основаването на Съвет НАТО-Украйна “, добави той.

Генералният секретар на Алианса спусна и задания към страните-членки. Той акцентира, че съдружниците са приели нова ограничения за увеличаване на локалната продукция в региона на защитата, невиждани след края на Студената война.

„ Трябва да влагаме повече в защитата. Ще влагаме с 8,3% повече през идната година. Вече 11 членки влагат повече от 2% от Брутният вътрешен продукт за защита, уповавам се това число да се усили “, съобщи Столтенберг.

" През 2008 година Украйна беше надалеч от НАТО, това което се случи от този момент насам е показателно ", напомни той.

По отношение на Китай генералният секретар очерта бъдещите дейности на военния блок. „ Китай продължава да усилва военния си потенциал и го прави скрито. Съюзниците се съгласиха да работят против заплахата. Утре ще продължат срещите със съдружниците от Азиатското пространство като Австралия и Южна Корея “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР