Историческият музей в Оряхово отбеляза своята 85-годишнина от създаването си

...
Историческият музей в Оряхово отбеляза своята 85-годишнина от създаването си
Коментари Харесай

Историческият музей в Оряхово - 85 години последователност и всеотдайност към поддържане на невидимата връзка между минало, настояще и бъдеще

Историческият музей в Оряхово означи своята 85-годишнина от основаването си с разкриване на Изложба " 5 от 85 " и празничен приветствен концерт с присъединяване на Детските градини " Пролет " и " Дружба ", Център за поддръжка за личностно развиване – Общински детски комплекс в града и Народно читалище " Надежда 1871 ".
 
 85 години Исторически музей-Оряхово 85 години Исторически музей-Оряхово Източник: Община Оряхово
Началото на тържественото честване на годишнината бе обещано от доктор Евгения Найденова, шеф на ИМ – Оряхово, която поздрави всички присъстващи и своите сътрудници. След това тя показа наличието на изложбата, която отразява цялостната работа на музея през последните пет години.
 
Поздрав към доктор Найденова и нейния екип от името на кмета на общината Росен Добрев и общинското управление насочи секретарят на общината Христинка Цонева с думи за признателност и реверанс за отдадеността към благородната музейна задача.
 
Получени бяха и голям брой приветствени адреси, сред които и адрес от проф. Марин Коцев – наследник на създателя на музея Никола Коцев. В него се споделя: " Без да се впускам в исторически многословия би трябвало да отбележа, че заради огромната обич и интерес към историята на родния завършек на татко ми Никола Коцев, и след упоритият му стемеж и битка за основаване на Археологическо сдружение в Оряхово – най-накрая на 16 март 1939 година то е одобрено от тогавашното Министерство на просветата…
Днес аз съм благополучен да отбележа, че тази ползотворна активност на Музея, която беше фантазия и едно от пристрастията на татко ми, е продължена и надградена с новите модерни благоприятни условия от доктор Евгения Найденова и нейния екип. Доказателство за изгодата от научната и практическа работа на Музея са премиите, които получават те ".
 
Кулминацията на празника бе основана от страна на оряховските деца с празничния привет от стихове, песни и танци, в които са вплетени обичта към родината и българското.
 
 85 години Исторически музей-Оряхово 85 години Исторически музей-Оряхово Източник: Община Оряхово
 
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР