Исторически златен медал спечели националният отбор на Финландия в турнира

...
Исторически златен медал спечели националният отбор на Финландия в турнира
Коментари Харесай

Финландия детронира Русия от върха в хокея

Исторически златен орден завоюва националният тим на Финландия в шампионата по хокей на лед от Зимните олимпийски игри в Пекин.

Тимът смъкна от трона Русия, обръщайки руснаците с 2:1 във финала в Пекин. Титлата е първа за Финландия в историята на олимпийския хокей.

Както преди четири години в Пьончанг, по този начин и в този момент първенецът стигна до златото след поврат. В Корея руснаците обърнаха Германия, само че в този момент те бяха пострадали. Михаил Григоренко даде задатък на Русия в седмата минута на първата част. Тогава финландците бяха с човек по-малко на леда.

Финландия изравни през втората третина. Точен беше Виле Покка, който с удар от синята линия изненада Иван Федотов. 31 секунди след началото на третата част обратът към този момент беше реалност. Марко Антила стреля, Ханес Бьорнинен отклони шайбата със стига си и я прати още веднъж в съветската врата. След това финландците имаха още няколко превъзходни благоприятни условия да сложат точка на разногласието, само че не съумяха. Русия натисна обезверено в края, само че нямаше доста положителни шансове да изравни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР