Исторически погледнато, нововъзникващите пазари са се радвали на нарастващите лихвени

...
Исторически погледнато, нововъзникващите пазари са се радвали на нарастващите лихвени
Коментари Харесай

Дали скорошният успех на нововъзникващите пазари се дължи на усилия или на късмет?

Исторически видяно, нововъзникващите пазари са се радвали на възходящите лихвени проценти в Съединени американски щати почти толкоз, колкото мишките като срещата с моята котка Пикъл. Но защото Федералният запас стегна паричната политика през последните няколко години, като цяло те не се оправят доста зле. С няколко изключения задграничните вложители не са избягали. Обменните курсове не са се колебали. Растежът не е понижен. Защо?

Обясненията за тази резистентност могат да бъдат разграничени на две категории: добра политика и шанс. Първото би било положително, защото разсъдъкът е по-лесен за поддържане.

След това оптимистично, скорошен блог на МВФ показва засилената самостоятелност на централната банка и усъвършенстваната политическа рамка, „ в тясно сходство със препоръките на МВФ “, като може би най-съществен фактор.

Това, че МВФ счита личните си рекомендации за брилянтни, не е нещо, което да хвърля тост. Но неотдавнашен работен документ от Шебнем Калемли-Озкан от Университета на Мериле...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР