Историческа суша, засегнала най-голямата река в Италия, извади на повърността

...
Историческа суша, засегнала най-голямата река в Италия, извади на повърността
Коментари Харесай

Най-голямата река в Италия пресъхва, кораб от войната изплува СНИМКИ

Историческа суша, засегнала най-голямата река в Италия, извади на повърността на водата корабокрушение от времето на Втората международна война.

Река По е дълга 652 км. Тя извира от Котианските Алпи и се влива в Адриатическо море. В момента реката е пред най-тежката си суша от 70 години, като това докара до изплуването на потопен от десетилетия транспортен съд.

Zibello, близо 50-метровата баржа, която транспортира дърва през Втората международна война и потъва през 1943 година, нормално е скрита под водите на По, споделя Асошиейтед прес. Сега обаче равнищата на водата в реката са толкоз ниски, че останките са забележими.



Снимка: The Guardian

„ За първи път можем да забележим тази баржа “, изяснява колоездачът Рафаеле Вецали, който постоянно кара в парк покрай село Гуалтиери.

„ През последните години можеше да се види носа на лодката, тъй че знаехме, че е там, само че да забележим кораба толкоз изложен през март, когато си беше още зима, беше доста трагично. Никога не съм виждал такава суша по това време на годината – главното ни безпокойствие преди беше наводнението на реката, в този момент се тормозим, че ще изчезне. “, отбелязва Алесио Бонин, фен фотограф пред The Gurdian.

Редица фактори, провокирани от изменението на климата, способстват за сушата. В Северна Италия не е имало дъжд от повече от 110 дни, снеговалежът е понижен със 70% тази година, а температурите над междинните топят снега и ледниците в близките Алпи, ограбвайки басейна на По от водните резервоари за лятото.



Сушата заплашва доставките на питейна вода, напояването за селското стопанство в най-интензивно отглеждания район в Италия, както и водноелектрическите централи за произвеждане на сила.

Властите наблюдават положението на реката, само че вярата, че времето ще помогне, е дребна.

Местните фермери чакат " пагубно неприятна година ": съгласно някои оценки добивите от пшеница може да са с 20-40% по-ниски тази година.

Превод и редакция: GlasNews

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР