Истинско зрелище за неволни очевидци се оказа проверка на РЗИ

...
Истинско зрелище за неволни очевидци се оказа проверка на РЗИ
Коментари Харесай

Клиенти на заведение скачат през прозорците при проверка за зелен сертификат

Истинско представление за неволни очевидци се оказа инспекция на РЗИ и полиция в заведение „ Елит “ в Якоруда, стопанисвано от Васил Димов. Редица гости на заведението са скачали през прозореца от втория етаж на обекта, с цел да избегнат глобата за липса на зелен документ.

За комичната обстановка описаха очевидци на случилото се, които споделиха, че към 20:00 часа в петък, минавайки през центъра на Якоруда, се натъкнали на хора, които скачат през прозорците на заведението и бягат. Впоследствие разбрали, че там тече инспекция, заяви struma.bg.

„ Подобно нещо не бяхме виждали. Заведението е много огромно, може би с потенциал към 100 индивида и беше цялостно. Колко души тъкмо избягаха, скачайки през прозореца, не можем да кажем, само че ние видяхме най-малко 7-8 индивида. Това е, меко казано, безконтролно държание както от страна на притежателя, по този начин и от страна на посетителите “, споделиха читатели, натъкнали се на неуместната обстановка.

Директорът на РЗИ – Благоевград доктор Калоянов удостовери, че в петък във въпросния обект е осъществена инспекция, формирани са констативни протоколи, следва да бъдат формирани и актове за открито административно нарушаване и да бъдат наложени наказания.

„ Имало е инспекция взаимно с полицията, имало е нарушавания и ще бъдат изпратени предложения за сформиране на актове. Проверката е била за съблюдаване на противоепидемичните ограничения, в това число и за съществуването на зелени документи на клиенти и личен състав. Установени са извършители и измежду клиентите, само че не мога да кажа техния брой”, сподели доктор Калоянов и посочи, че в петък и събота от инспекцията се прави настоящ надзор, както и инспекция по сигнали и по искане на полицията. Специално нощните и питейните заведения са обект на инспекция ежеседмично.

На въпрос дали притежателят на заведението е глобяван и преди доктор Калоянов показа, че особено за такова нарушаване не му е налагана глоба.

Размерът на санкциите, които ще отнесат притежателят на обекта и клиентите му, занапред ще се дефинира според от поредността на нарушаването. Д-р Калоянов разясни, че глобата за юридическо лице е от 500 до 1000 лева при първо нарушаване, при второ – от 1000 до 2000 лева, и при трето и следващо – над 3000 лева Глобата за физически лица без документ е от 300 до 1000 лв..

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР