Истинско превъплъщение се очаква за сградата на хотел Афродита 2

...
Истинско превъплъщение се очаква за сградата на хотел Афродита 2
Коментари Харесай

От място за любовни ласки, през дом за стари хора: Хотел “Афродита“ става част от болница в Пловдив

Истинско преобразяване се чака за постройката на хотел " Афродита 2 " в Пловдив, който последно беше употребен като приют за възрастни хора. Обектът се намира на бул. " Пещерско шосе ". 
Прочетете още
Бившата постройка на хотела сега е безусловно изпразнена, отстранени са част от стените и други детайли от нея. По информация на TrafficNews, зданието няма да се бута, само че ще бъде преобразено. Към момента тече цялостно преустрояване и целият терен е трансфорат в строителна площадка. Парцелът и постройката са били закупени от притежателите на болница " Селена " и след ремонта на някогашния хотел, той ще се трансформира в част от базата на болничното заведение. 

Припомняме, че единствено до преди 4 месеца сградата към момента се използваше от старчески дом " Свети Георги ". След като стана ясно, че приютът работи без нужния лиценз и статут на постройката, институциите стопираха активността. Така хотел " Афродита " остана без ток и все пак продължи да бъде дом за десетки остарели хора. 

Припомняме, че хописът влезе в полезрението на обществото, до момента в който се обитаваше в някогашния хотел " Дунав ". Преди малко повече от година в него избухна пожар, а събитията съответстваха по време с пожар в приют и във Варна. При пожара във Варна имаше починали, за благополучие в Пловдив се размина без жертви. Това докара до редица инспекции на активността на хосписа, който в последна сметка се реалокира в хотел " Афродита ". Нарушенията му обаче не стопираха и се стигна даже от следствие на прокуратурата. 

Преди да влезе в хрониките на скандалния старешки дом, не беше загадка, че хотел " Афродита " се славеше като едно от по-нискобюджетните места, които най-често разгорещените двойки посещават. Често стаите са отдавани за часове, а не за нощувка. 

За хората от кв. " Христо Смирненски " постройката в действителност е затворила виталния цикъл - от място за интимни срещи, през дом за остарели хора до част от болница, в която се раждат хиляди бебета. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР