Истинско нашествие на миризливки в столицата. Софиянци се оплакаха пред

...
Истинско нашествие на миризливки в столицата. Софиянци се оплакаха пред
Коментари Харесай

Нашествие на миризливки в столицата

Истинско настъпление на миризливки в столицата. Софиянци се оплакаха пред БЛИЦ, че бубите са същинска злина, а през последните дни са безусловно на всички места.

" Това е извънредно! Истинско настъпление. Всичките ми приятелки също се оплакват, че откриват у дома. Виждам ги вкъщи, на работа.. безусловно са на всички места! ", оплаква се читателка на Блиц.

Други столичани също пропищяха. " Живея в " Надежда " и тези инсекти напряко са на всички места по терасата ми. Майка ми е от " Дружба " и има същия проблем. Друга година нямам спомен да е било по този начин ", вайка се друга наша читателка.

Миризливката (Palomena prasina), известна още под името вонещица, е навсякъде разпространено насекомо от разред Полутвърдокрили. Срещат се от април до октомври. Явно тази година популацията им е доста по-голяма.
 



 

И още:
В никакъв случай не убивайте бръмбар-миризливка! Вижте какво ще ви аргументи това
Тези дни доста жители се оплакват от настъпление на зелени  бръмбар и, наречени миризливки.

 

 

Факт е, че тези  бръмбар и не съставляват никаква заплаха за хората, само че доста или се опасяват или ги е гнус. Ако решите да ги уловите или изгоните, те ще реагират по този начин, че при самоотбрана ще Ви пуснат воняща течност.

Но това, което е останало в народните  поверия  е уважението към миризливките и вярата в свръхестествените им сили.

Нашите предшественици вярвали, че: " Когато  миризливка  влезе в дома - ще има  пари "  .Ето за какво не ги убивайте, а те ще Ви донесат  богатство  в дом./Дунав мост
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР