Истински полезните джаджи, които не само ще ни улеснят живота,

...
Истински полезните джаджи, които не само ще ни улеснят живота,
Коментари Харесай

Няколко неща могат да се окажат супер полезни в колата

Истински потребните джаджи, които освен ще ни улеснят живота, а в някои обстановки могат даже да се окажат скъпи

Важно е в колата ни да ни е комфортно, без значение дали сме в сезона на пътешествията или отвън него.

Това значи освен да сме нагласили седалките във допустимо най-комфортната позиция, климатикът да е на съвършената за нас температура и всеки да има на разположение напитка и нещо за четене или слушане.

Има и редица джаджи за автомобил, които вършат престоя в него надалеч по-лесен и прелестен, написа Webcafe.bg.

Ето няколко потребни джаджи, които освен ще ни улеснят живота, а в някои обстановки могат даже да се окажат скъпи:

Видеорегистратор

Започваме точно с камерите за кола или по този начин наречените видеорегистратори. Не за друго, а заради митa, който вирее към тях - че записът от такава камера не може да служи за доказателство пред управляващите.

Това фактически е мит - съдът може да допусне записи от такива камери да бъдат употребявани като доказателство. По тази причина видеорегистраторът е чудесна концепция, изключително по натоварените и постоянно рискови български пътища, където нарушителите са доста.

Той се инсталира напълно елементарно отвътре на предното стъкло, а най-базовите разновидности стартират от към 90 лв.. Колкото по-скъп е видеорегистраторът, толкоз повече екстри предлага, като запис в доста висока резолюция, алтернатива за снимане на избрани изрезки от време и други.

Повечето сходни камери разрешават записът по-късно да бъде трансфериран на компютър или смарт телефон и да бъде прегледан още веднъж, в случай че на тях има нещо притеснително. Същото важи и в случай че сме засекли симпатична животинка на пътя или сме минали през някоя красива околност.

Другата добра вест е, че видеорегистраторът е дълготрайна инвестиция и не изисква постоянна замяна като други консумативи.

Зарядно за кола с най-малко два врата

Не всички коли са снабдени с USB портове, изключително в България, където автомобилният парк е по-стар от средноевропейския. Освен това при повече пасажери е по-добре да има други възможности.

Зарядните за коли се включват в запалката и могат да зареждат няколко устройства по едно и също време. Цената им стартира от към 35 лв. за зарядно с два врата, без значение дали са единствено USB Type-A, или едното от тях е USB Type-C. По-скъпите зарядни имат три и повече врата.

Те също по този начин имат някои екстри като екран, който демонстрира часа или пък % на зареждане.

Има ли потребност да обясняваме за какво тази джаджа е потребна? В наше време смарт устройствата не са волност, а нужда. В тях са всичките ни нужни контакти, връзката с околния свят, навигацията, постоянно и банкови данни и функционалност за разплащане. Затова на път е значимо да не оставаме без смарт телефона си.

Повечето зарядни за коли могат да зареждат и преносими компютри, в случай че някой от пасажерите има потребността да свърши нещо на компютър.

Авариен комплект за автомобил

Аптечката е наложителна, само че тези комплекти не са, а могат да спасят колата ни в неприятен миг.

В България комплектите се продават с или настрана от аптечките, а един комплект самичък по себе си коства към 50 лв.. За страдание тези комплекти към момента не са известни, намират се най-вече в интернет, както и в огромните строителни хипермаркети, и се изисква шанс да се сдобием с подобен.

Обикновено съдържат дребен пожарогасител, ръкавици, свински опашки, материал за лепене на гума, текстилна залепваща лента/армирано тиксо, отвертка и кабели за подаване на ток.

В по-големите и по-богато оборудвани незабавни комплекти има и светлоотразително одеяло, свирка и сигнални ракети. При дълъг път съществуването на някое от тези неща безусловно може да избави живот, изключително в случай че приказваме за планински преход или преход из обезлюдена околност.

Добра концепция е да имаме най-малко едно светлоотразително одеяло, в случай че такова липсва в комплекта.

А и каквото и да си приказваме, даже най-модерните и чисто нови коли пукат гума или имат потребност от някой малък ремонт по пътя.

Авариен чук

Предпочитаме да не се отдаваме на черни мисли и да караме умерено и на драго сърце.

Въпреки това по никакъв начин не е неприятна концепция автомобилът ни да бъде екипиран с най-малко четири такива чука, които, за благополучие, мъчно ще ни разорят - намират се чукове 2-в-1 на цени от 25-30 лв.. Думата " чук " в тази ситуация не е напълно правилна, въпреки че на пръв взор инструментът наподобява навръх това.

Той има две приложения - горната част реже стъкла, а долната - защитни колани.

Аварийните чукове могат да режат даже и през дебело и/или темперирано стъкло и да се оправят и с най-здравите защитни колани. Някои от тях са в допълнение оборудвани с нож, макетно ножче и гумирана ръкохватка, която служи като същински чук.

Рязане на стъкла и колани се постанова в редица обстановки, които, за жалост, са непредвидими и се случват - пожар в колата, рухване на автомобила във вода, проваляне в пясъци или тресавище. Да се срежат защитните колани и да се счупят стъклата се постанова и в случаи на обгазяване на купето.

Аварийните чукове са компактни, постоянно даже не се виждат в купето, само че за сметка на това са незаменими в спешни моменти.

Матрак за кола

Той не избавя животи и не е от движимостите, които са безусловно наложителни.

Матракът за кола обаче елементарно се събира в някой ъгъл на багажника, надува се бързо с помпата за гуми, устоя и на от време на време прилагане отвън автомобила и не коства чак толкоз доста - надуваемите матраци за кола в България стартират от към 50 лв..

Те са страхотни за пътешественици, които постоянно са на пътя и не знаят по кое време и къде ще замръкнат, по тази причина им е най-бързо да трансфорат задната седалка в легло.

Прекрасна концепция са и за семейство с деца, като последните в някакъв миг все ще изискат да подремнат на някоя от почивките по пътя.

Ако автомобилът закъса, само че няма проблем да пренощува там, където е аварирал, матракът за кола може напряко да се окаже незаместим.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР