Истински мед за едните и истински възможности за реализация -

...
Истински мед за едните и истински възможности за реализация -
Коментари Харесай

Български стартъп променя пазара на пчелен мед в Румъния

Истински мед за едните и същински благоприятни условия за реализация - за другите: пчеларството е страховит образец за това, че когато потребностите на консуматори и производители имат идентична тежест, най-после печелят всички. Българският стартъп Pollenity към този момент повече от 7 години свързва търсенето с предлагането и създава софтуерни решения за по-здрави пчелни фамилии. Компанията от няколко месеца сполучливо работи и на румънския пазар, като няма ясно изразен съперник на него.

Северната ни съседка е един от най-големите производители на мед в Европа.

За какво става въпрос

Българската компания " Бии Смарт Текнолоджис ", по-позната с марката Pollenity, съществува от 2015 година Нейна е платформата " ", която разрешава на пчеларите да продават продукция с обезпечено качество и генезис на почтена цена.

Производителите употребяват технологията на компанията, с която се следи в действително време положението на пчелите във всеки кошер.

Потребителите могат както да пазарят от онлайн магазин, по този начин и да изберат абонаментна услуга за доставка на мед или дори да " осиновят " кошер. Различни български компании също поддържат самодейността.

" Истински мед " провежда и за тези, които желаят да отглеждат пчели.


 Производството на пчелен мед в Европейски Съюз е намаляло с 40%
Производството на пчелен мед в Европейски Съюз е намаляло с 40%

Под въпрос е оцеляването на 10 млн. кошера и 650 хиляди пчелари

Оттатък Дунава

" Компанията ни към този момент оперира в цяла Европа, като имаме осиновители на кошери и сътрудници в Германия, Австрия, Белгия и други, само че в Румъния изградихме копие на нашия бизнес модел в неговата целокупност. Предлагаме на румънските жители опцията непосредствено да влагат в подобряването на румънския пчеларския бранш ", разяснява пред Money.bg създателят и изпълнителен шеф на Pollenity Сергей Петров.

Работата по плана стартира през предходната година след стратегическо изследване. Към момента има подписани контракти с 9 производителя, с които работи локален екип. Има работеща верига от пчелари, дистрибутори и логистични сътрудници.
 Снимка 614111
Източник:

От декември работи със обществени канали, като те са достигнали до близо 250 000 души, а посетителите на онлайн магазина през първото му тримесечие са към 10 000.

На територията на Румъния Pollenity към този момент има и партньорски компании с ESG устременост - локалните клонове на HiPP и Nestle са осиновили кошери. По думите на Петров ползата на румънския бизнес е сериозен.

Местни особености

" Пазарът на пчелен мед в Румъния е по-регламентиран и осветен, което води до съответна цена на едро и по-устойчиви пчеларски интервенции от страна на нашите сътрудници ", отбелязва изпълнителният шеф на Pollenity. По думите му спомага и " необятната последователност на нововъведенията и онлайн търговията от страна на румънците ".

Петров добавя, че е очевидно желанието на градските хора да основат директна връзка с производителя на мед и да образоват себе си и фамилиите за значимостта на пчелите - нещо, което стои по подобен метод и в България. В Германия по думите му по-голям акцент за хората са качеството на продукта и прозрачността във веригата на доставки и по тази причина потвърдената история на същинския мед там е огромно преимущество.
 Част от екипа на Pollenity: Владимир Василев (вицепрезидент по продажбите), Стефани Димитрова (вицепрезидент по оперативната дейност) и Сергей Петров (основател и изпълнителен директор)
Източник:

Част от екипа на Pollenity: Владимир Василев (вицепрезидент по продажбите), Стефани Димитрова (вицепрезидент по оперативната дейност) и Сергей Петров (основател и изпълнителен директор)

" Разбира се, значимо е да не променяш сполучливия бизнес модел, само че в същото време е значимо и да бъдеш еластичен до степен, която ти разрешава да схванеш оптимално кое кара клиентите ти да избират твоят бизнес и да акцентираш върху обслужването на техните потребности по нов и неповторим метод ", разяснява още той.

От друга страна, признава, че навлизането на непознат пазар при съществуване на единна валута би било доста по-гладко, " само че, уви, за това ще би трябвало да изчакаме ".


 Нацията на пчеларите бие тревога: пчелите вършат 10 пъти по-малко мед поради климатичните промени
Нацията на пчеларите бие тревога: пчелите вършат 10 пъти по-малко мед поради климатичните промени

" Хората считат, че това не ги визира - че е просто някакъв политически проблем по отношение на устойчивостта. Но казусът е пред всички нас "

Какво следва

След първите продажби за частни и корпоративни клиенти, главната цел за Pollenity в Румъния до края на годината ще е завземането на пазарен дял.

Технологичната платформа на компанията също ще стартира да се предлага, само че във връзка с нея упоритостите са по-дългосрочни: " Имаме проекти да предлагаме софтуерни решения на румънския пазар като за задачата обособяваме Beebot като обособен бранд, само че до края на тази година сме главно фокусирани върху използването на модела " Осинови Кошер ", защото там търсенето е надалеч по-високо ".

А кошери за осиновяване не липсват - страната създава по към 20 000 тона мед годишно. Това несъмнено е пазар, на който българската компания има голямо поле за напредък.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР