Истински екшън с мигранти се разигра край Елхово. На 30

...
Истински екшън с мигранти се разигра край Елхово. На 30
Коментари Харесай

Екшън с мигранти край Елхово - гонка, стрелба и опит за подкуп

Истински екшън с мигранти се разигра край Елхово.

На 30 октомври на пътя от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " към града граничен полицейски екип забелязал нелегални мигранти край отбивката до лозята за село Мелница и ги последвал.

При нахлуване по черния път граничарите видели лек автомобил, който ускорил и се насочил към полицейския автомобил, чийто шофьор опитал да избегне челния удар и отбил допустимо най-вдясно на пътя, тъй че да не удари циментовите колове на лозовия масив.

Той предотвратил злополуката, само че колата с мигрантите блъснала служебния автомобил от предната лява врата до задния ляв калник.

С включена звукова и светлинна сигнализация граничните служители на реда последвали колата, която се насочила към Елхово. Каналджията обаче не се подчинил на подадените сигнали. Той на няколко пъти очевидно губил надзор върху ръководството на колата и криволичил по платното, застрашавайки останалите коли.

За да не основават заплаха за придвижването, служителите на реда понижили скоростта и следвали нарушителите от разстояние.

Преди хижа " Стария мост " на ляв изострен завой колата с мигрантите подхванала рисково изпреварване, като заплашила насрещно движещ се камион, който съумял да отбие вдясно на пътя. На към 100 метра след отбивката за хижата каналджията изгубил надзор над колата, напуснал платното за придвижване, навлязъл в канавката и спрял.

Шофьорът и мигрантите излезли и побягнали. Единият от граничните служители на реда последвал каналджията и след неколкократни предизвестия " Стой, полиция ", на които бягащият още веднъж не се подчинил, униформеният създал сигнален изстрел в безвредна посока.

Каналджията се спънал, паднал, още веднъж побягнал, само че бил настигнат и арестуван.

Установено е, че той е 24-годишен сириец със статут на емигрант у нас. Докато течала инспекцията на документите му, той извадил две банкноти - по 100 и 50 евро, и опитал да подкупи граничния служител на реда.

Мъжът, както и пасажерите в колата му - двама мъже от Египет на 34 и 28 години, без документи за идентичност - са арестувани.

След прокурорско разпореждане за задържане до 72 часа бежанецът каналджия е конвоиран до следствения арест. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР