Истинската тема на деня е случаят с Мартин Божанов. Разрешаването

...
Истинската тема на деня е случаят с Мартин Божанов. Разрешаването
Коментари Харесай

Радев: Всички приказки за конституционна реформа и правова държава катастрофират в реалността, в която Мартин Божанов е могъл да бъде брокер между мафията и съдебната власт

Истинската тематика на деня е казусът с Мартин Божанов. Разрешаването на този случай е залогът дали България ще продължи да се развива като демократична и правова страна. Това сподели в Банско президентът на Република България Румен Радев, съобщи кореспондент на " Фокус “.

" Всички приказки за конституционна промяна и правова страна катастрофират в действителността, в която Мартин Божанов е могъл да бъде брокер сред мафията и правосъдната власт, само с политическа защита. Нашето общество по този начин и не разбра кой е диктувал в тефтерчето на Филип Златанов, кой е кадрувал посредством Красьо Черния, къде са Пепи еврото и неговите джуджета “, сподели още президентът.

Президентът добави, че ще упорства за дезинтоксикация на институции, подкрепяни от незаконни зависимости. Според Радев решаването на случая с убийството на Божанов е същински тест освен за Съдебната власт, само че и за държавното управление и Народното събрание.

" Те имат късмет да изкарат България на нов път. Ако не съумеят да го създадат това значи, че или не могат, или не желаят да се оправят с това “, акцентира Радев,

Държавният глава беше безапелационен, че ще употребява всички принадлежности, с които разполага президентската институция и ще упорства за разрешаване на случая. Радев сподели още, че не е изключено да се появят и още сходни кавги, като добави, че по този начин и не сме научили какво е станало с Алексей Петров.

Радев сподели още, че всички държавни институции би трябвало да си дадат сметка, че в случай че оставят този случай да бъде потулен и страната да бъде оплетена в зависимости, това ръководство не може да трае дълго.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР