Истинската причина управляващите да внесат решение, с което отнемат председателството

...
Истинската причина управляващите да внесат решение, с което отнемат председателството
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Мафията превзе институциите, паралелната държава оглави официалната

„ Истинската причина ръководещите да внесат решение, с което лишават председателството на Комисията за надзор над службите от опозицията е разцеплението в ПП-ДБ и достолепието на Бойко Рашков. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада.
„ На последното съвещание ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи изгубиха болшинството в комисията, тъй като Бойко Рашков се причисли към опозицията и гласоподава срещу безумията, импортирани в комисията като законопроекти. И опозицията плюс Бойко Рашков отхвърли законопроект, импортиран от Министерски съвет, който беше необразован и нездравословен за България. Те изгубиха болшинство и взеха решение да трансформират освен ръководителя, само че и наличието на комисията – към този момент да не сме на паритетен принцип по двама, а да е както в останалите комисии – да си подсигуряват болшинството. Ето това е същинската причина “, изясни Нинова.
„ И неслучайно на другия ден Бойко Борисов направи изказване, че ПП-ДБ са предали болшинството в тази комисия и би трябвало да се вземат ограничения “, добави тя.
По нейните думи формалните претекстове за днешното решение нямат нищо общо с същинските.
„ Аз съм член на комисията от самото ѝ начало и проследявам по какъв начин вървят процесите в нея. Твърденията, че тя не е провеждала постоянно съвещание са безспорна неистина – всяка седмица организираме съвещание. Твърдението, че се сменят целите със промяната на ръководител е смехотворно – ръководителят на която и да е комисия не дефинират нейните цели “, уточни Нинова.
Според нея и обществените претекстове, че „ Възраждане “ била русофилска партия, също нямат нищо общо с истината.
„ Нима, когато правихме този устав, болшинството не знаехте, че ще пристигна реда на „ Възраждане “ и още от този момент не твърдяхте, че са русофилска партия? Знаехте и все пак го гласувахте. Значи и това не е истината “, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
Корнелия Нинова дефинира и третия мотив, че надали не ръководителят има повече информация, в сравнение с членовете и може да злоупотребява с класифицирана информация, също като смехотворен, защото всички членове имат достъп до класифицирана информация и четат едни и същи документи.
„ Уважаеми български жители, отворете си очите - живеем в пълзящ диктат. За пръв път на опозицията бяха отнети всички комисии. Виждате по какъв начин се назначават калинки в регулаторите: в Българска народна банка - проблем, в Здравната каса – проблем, в Конституционния съд – проблем. Скандали, корупция, обири – това е моделът на настоящето ръководство. Той не е нов. Това е моделът на ГЕРБ и Борисов, с който от Българска социалистическа партия се борим години наред. Но този модел е осъвременен, доста модернизиран, по техни думи, европеизиран,  „ евроатлантически “ модел, който значи, че корупцията и задкулисието към този момент не са някъде скрити - те са в законите, в Конституцията, в регулаторите. Паралелната страна към този момент не е скрита - тя овладява формалната и мафията към този момент е в институциите. На това би трябвало да се постави край, по-късно към този момент ще е доста късно и доста рисково за България “, сподели в умозаключение Корнелия Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР