Истинска бомба в ефира на Дарик радио хвърли лидерът на

...
Истинска бомба в ефира на Дарик радио хвърли лидерът на
Коментари Харесай

Слави Трифонов хвърли бомба. Разкри истината за БНБ и защо не говори с Кирил Петков

Истинска бомба в ефира на Дарик радио хвърли водачът на „ ИТН ” Слави Трифонов. Той разкри по какъв начин тъкмо министър председателят Кирил Петков е отхвърлил кандидатурата на шефа на Бюджетната комисия в Народно събрание Любомир Каримански за гуверньор на Българска народна банка.

Това, което се случи с Българска народна банка, беше непоносимо. Познавам Каримански, той беше виновен за два бюджета. Знам какъв експерт е и всичко това, което се изля против него, е просто непоносимо. При Петър Илиев имаше защо да се заловен, а за Каримански нямаше нищо, нямаше защо да се закачат. Така и не разбрах за какво министър-председателят се държеше по този начин, сподели Трифонов. И описа последния си диалог с Кирил Петков.

Той ми се обади вечерта в 23 ч. и ми сподели: Ние сме се събрали с съдружните сътрудници да обсъдим кандидатурата на Българска народна банка, стартира описа си Трифонов. И продължи: „ Аз му споделих, че се съм поканен. Петков ми отговори, че ще ме пусне на спикърфон. Казах му да не го прави, само че той все пак ме пусна на спикърфон. ”.

Тогава съобщи: Добре, сътрудници, преди да разясняваме Българска народна банка, вас не ви ли тормози обстоятелството, че Кирил Петков арестува Бойко Борисов без да ви предизвести и без да ме предизвести и мен. Толкова значим ход, който е в положение да аргументи вреди, в случай че не е по закон, е от голямо значение. Ние сме сътрудници. Ние не сме прислужници. Ние сме равноправни сътрудници. Това не ви ли тормози? Те нищо не споделиха. А Кирил Петков сподели „ ще изключа спикърфона и ще се върна на персонален диалог ”, продължи описа си Слави Трифонов.

Когато се върна на персонален диалог, Кирил Петков ми сподели:  „ Виж, дано който и да е, да стане началник на Българска народна банка, единствено  да не е Каримански. Казах му, че това звучи неуместно. Но той отново съобщи – който и да е, единствено не Каримански ”, разкри още Слави Трифонов.

Те още при започване на обединението споделиха, че ще търсим хора, а не места за хората. Припомних го на Кирил Петков и му заявих: Кажи ми за какво – имаш нещо за Каримански, което знаеш, а аз не знам, ти имаш разполагаем служби, ДАНС, кажи ми какво имаш и незабавно ще се съглася. Той отговори: Не, нямам нищо,  не го одобрявам. Казах му, че и аз доста хора не одобрявам, само че това не е мотив, продължи Трифонов.

Тогава Кирил Петков сподели: Защото Каримански е петно. Казах: Я, отново. А той: Каримански е петно. Тогава заявих: Ще ти кажа две неща. Първото е, че който няма доводи, приказва с квалификации. И второто е, че за финален път беседваме. Повече не сме говорили, разгласи Трифонов. И разяснява: „ Един министър-председател не може да се държи по този начин. ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР