Истината излезе наяве, г-н Спецов е продал фирмата си, знаейки

...
Истината излезе наяве, г-н Спецов е продал фирмата си, знаейки
Коментари Харесай

ГЕРБ: Спецов е продал фирмата си, знаейки за задължение от 1,5 млн. лв.

Истината излезе нескрито, господин Спецов е продал компанията си, знаейки за данъчното си обвързване, което значи огромен проблем с морала на този човек, който продължава към момента да бъде началник на Национална агенция за приходите и оттук насетне главният въпрос е: Румен Радев с новото служебно държавно управление ще продължи ли да държи господин Спецов като началник на Национална агенция за приходите откакто е ясно, че той е направил тази данъчна спекулация през 2016 година Това сподели Христо Гаджев от ГЕРБ на брифинг пред медиите.

Гаджев съобщи, че в продължение на три месеца чакали отговор за 1,5 млн. лева от МФ, обвързван с данъчната инспекция на компанията шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов.

По думите му в края на Народно събрание, три месеца по-късно в 18:15 часа в сряда, след края на работния ден Асен Василев дава отговор на въпрос по кое време е връчен отчетът и на кого за данъчната проверка на компания " Гранекс трейдър ".

Гаджев уточни, че отговорът с едно изречение е, че министър Василев споделя, че Спецов на 17 март 2016 г е получил и подписал ревизионният отчет на компанията " Гранекс Трейдър ".

Той напомни, че още юни месец ГЕРБ са изразили подозрение на конференция, че той е получил този отчет и е знаел, че дължи 1,5 млн. на хазната и все пак е продал компанията си на сламено лице.

По думите му, това значи, че министърът на финансите в продължение на три месеца е покривал нещо, което е знаел или в случай че не го е знаел значи не е ставал за тази работа.

“Защото господин Спецов е продал компанията си, знаейки, че дължи 1,5 млн. Данък добавена стойност на хазната и все пак, с цел да ги спести да не ги заплаща той е продал компанията си, знаейки нещо което ние искахме да знаем и да разберем още от юни месец насам”, съобщи Гаджев.

Той уточни, че имало разнообразни въпроси в разнообразни изявленията Асен Василев казвал, че в случай че това се окаже правилно той ще уволни Спецов.

" Е, явно е знаел, само че е изчакал към този момент да не бъде длъжностен министър, с цел да каже истината”, сподели Гаджев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР