Истината е, че здравеопазването си е запазена територия за мафията. Данните

...
Истината е, че здравеопазването си е запазена територия за мафията.
Данните
Коментари Харесай

Сабрутев: Здравеопазването си е запазена територия за мафията

" Истината е, че опазването на здравето си е непокътната територия за мафията.

Данните на Министерството на финансите са извънредно притеснителни.

В момента търговете за медикаментите на онкоболните се организират от лечебните заведения. Получава се, че едно и също лекарство се купува от една болница за 14 стотинки, друга за 2,80 лева Над 20 пъти разлика ", изясни пред БНТ депутатът от Политическа партия Венко Сабрутев. 

" Това го разрешава законът. Затова ние от " " вкарваме промяна посредством бюджетът на Националната здравноосигурителна каса и се надяваме тази промяна да бъде призната от всички парламентарни групи. Тази промяна предлага уедряване на публичните поръчки и прекосяване в юрисдикцията на НЗОК вместо в лечебните заведения. Виждаме, че когато те са в лечебните заведения, страната няма надзор и се получава разлика от до 20 пъти ", сподели още депутатът. 

По думите му и частните лечебни заведения би трябвало да съблюдават закона за публичните поръчки. 

" 100 млн. лв. за онкоболните всяка година потъват. Вместо те да отидат за опазване на здравето на тези хора, които с в последна потребност, те потъват в джобовете на шефове на едни лечебни заведения ", съобщи Сабрутев. 

Според него ПП-ДБ не срещат поддръжка в Народното събрание и по тази причина първото предложение не е минало. Сабрутев изрази вяра, че най-малко предлагането за онкоболните да бъде признато. 

" Вчера имахме бюджетна комисия, беше признато, само че основно е това, което се случи в зала ", сподели още той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР