Истината е, че това е въпрос, който не касае мен

...
Истината е, че това е въпрос, който не касае мен
Коментари Харесай

Министър Илиев: Оставането ми на поста спортен министър след ротацията не стои на дневен ред

Истината е, че това е въпрос, който не касае мен сега. Мисля, че е прекомерно рано и не е на дневен ред да приказваме по тази тематика. Това отговори на въпрос на БГНЕС Димитър Илиев по отношение на това дали се разисква оставането му на поста състезателен министър след ротацията в държавното управление, съобщи кореспондент на БГНЕС. Бившият рали играч награди някои от най-хубавите ни спортисти за миналата 2023 година на специфична гала в подготвителната зала на " Арена София ".


" Аз би трябвало да кажа, че това са хората, които подвигат самочувствието на цялата нация. Постиженията, които се реализират в спорта, се отразяват директно върху обществото и те имат голямо обществено значение. Това, което искахме да създадем, е да им благодарим за всички старания, които са положили през предходната година, които ще продължат да поставят и през тази толкоз значима година и да им пожелаем да са здрави и мощни за Олимпиадата ", стартира той по адрес на нашите спортисти.

Министърът на младежта и спорта дефинира наличието на политически лица на церемонията, в това число министър председателят Николай Денков и министърът на земеделието Кирил Вътев, като знак, че спортът към този момент е държавна политика. " Това е знак, че спортът към този момент е държавна политика. Ще обръщаме внимание на проблемите на нашите състезатели и спортисти, ще се грижим за тях и ще създадем по този начин, че да се усещат подсигурени в тази толкоз значима олимпийска година, а и освен - уповавам се спортът да не върви надолу, а да направи крачка напред, тъй като ние имаме неповторими състезатели и гении в България, само че почтено казано, от време на време те са оставени в ужасни условия да се приготвят. Няма да стане внезапно, само че крачка по крачка мисля, че ще се получи ".

На въпрос на БГНЕС по отношение на това дали има диалози за оставането му на поста състезателен министър и след ротацията в държавното управление, Илиев съобщи: " Всеки ден имам такива диалози, непрестанно ме питат всякакви хора. Истината е, че това е въпрос, който не касае мен сега - екипът, който взема решение, са министър-председателят и зам. министър-председателят, тъй че, мисля, че е прекомерно рано и не е на дневен ред да приказваме по тази тематика ", разясни той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР