Истина или лъжа е, че българско оръжие стига до Украйна?

...
Истина или лъжа е, че българско оръжие стига до Украйна?
Коментари Харесай

Петков да каже истината – стига ли българско оръжие в Украйна: Манолова

" Истина или неистина е, че българско оръжие стига до Украйна ? Истина или неистина е, че през американска компания българско оръжие стига в Украйна, както написаха Ню Йорк Таймс? Истина или неистина е изказванието на неговия стопански министър, че българско оръжие не стига до Украйна? Истина или неистина е, че шефът на кабинета на Нинова е част от междуведомствената комисия, която позволява, реализира надзор върху износа? "

Това попита водачът на Изправи се България Мая Манолова в предаването " Здравей България " по Нова телевизия. Според нея стигането на българско оръжие до Украйна се случва сега зад тила на българския парламент и зад тила на българския народ.

 

Г-жа Манолова прикани българските депутати да си прекратят ваканцията и от трибуната на Народното събрание да изяснят истината: стига ли българско оръжие до Украйна. Защото, по думите ѝ, отговорът е явен: всеки четвърти патрон в Украйна е български макар позата на Нинова, че няма да подпише и един патрон да бъде изпратен в Украйна.

" Ако Нинова не знае това, няма място в икономическото министерство. И Кирил Петков, в случай че не знае, те какво ръководят? " – попита реторично водачът на Изправи се България. Тя акцентира, че позицията на гражданската платформа, която съставлява, е ясна - срещу износа на оръжие.

Мая Манолова беше безапелационна, че ръководещите ги е боязън да кажат, че изнасяме оръжие. Опозицията я е боязън да пита и да желае оставки – по тази причина сега горещият картоф е хвърлен да го вземат решение българските жители.

Призивът на премиера Кирил Петков хората да подаряват за оръжия за Украйна, Манолова разяснява, че с една премиерска заплата – малко над 8000 лева могат да се купят 9 снаряда, а даже посочената банкова сметка на Facebook профила на премиера е била подправена.

" Очаквам скоро той да ни призове да събираме капачки за оръжие или да пращаме известия " DMS Ракета ". Това е несериозно отношение и отвращение на премиера и държавното управление да поеме отговорност, прехвърляйки решението на българските жители. " – беше безапелационна в оценката си водачът на Изправи се България и дефинира позицията на премиера като боязън от вдишване на отговорност като избутва жителите напред да си подаряват заплатите.

" Кой да подарява заплатите си? Работниците, които не са получавали заплати от предходната година? Или тези, които са на 710 лева? " – разяснява водачът на Изправи се България.

Мая Манолова разяснява, че в България липсва обществена партия, която да се бори против неравенствата и против бедността. Партия, която да пази ползите на непредставените в Народното събрание. Тя беше безапелационна, че работещите хора нямат бранител в Народното събрание.

Като трите съществени целта на Изправи се България тя уточни ползите на уязвимите – на работещите хора и на пенсионерите с повишение на доходите; заслужено данъчно облагане без необлагаем минимум; и страна, която да работи за жителите, не за партийните елити.

" Както Нинова се напъва за всевъзможни други червени линии, в случай че в действителност мислеше за пенсионерите, щеше да се пребори за преизчисление на пенсиите. " – даде образец госпожа Манолова и уточни, че България е единствената страна в Европейски Съюз, която не е подкрепила жителите си и разяснява, че хлябът би трябвало да е със замразена цена и без Данък добавена стойност, с цел да е във опциите на българските жители.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР