Истеризирането на темата с рекламата на резултатите от хазарт мисля,

...
Истеризирането на темата с рекламата на резултатите от хазарт мисля,
Коментари Харесай

Цитат на деня: Не мисля, че някой е фалирал от това, че е изтъркал две билетчета

" Истеризирането на тематиката с рекламата на резултатите от хазарт мисля, че е непропорционално. Изчакваме да забележим по какъв начин ще се развият нещата в Народното събрание. Аз не мисля, че някой е банкрутирал от това, че е изтъркал две билетчета – без да отивам в другата прекаленост да настоявам, че би трябвало непрекъснато от ефира да се леят сходни реклами. "

С тези думи, казани тази заран в ефира на Би Ти Ви, министърът на финансите Владислав Горанов разяснява предлагането на вицепремиера Валери Симеонов за възбрана на рекламата на
хазартни игри.

Той се разгласи за ограничение на " битовия
хазарт ", който се случва в игралните зали, близо до учебните заведения. " От него хората в действителност страдат, тъй като всъщност хазартът е обществен проблем ", добави Владислав Горанов.

Като мотив в отбрана на рекламите на
хазарт финансовият министър уточни, че посредством и на тях се финансират малките екрани. " Ако нямате реклама, а се финансирате от нещо друго, зависимостите ви доста ще се проявят ", разясни финансовият министър.

В умозаключение той разгласи, че дебатът още се води. " Ако питате мен, рисковете от тази тематика се преувеличават. Тук изобщо не е тематиката с фискални измерения, тъй като – да, има доста съществени доходи от
хазарт, само че те няма да пречупят държавната сметка. За мен се преекспонира тематиката ", бяха финалните думи на Горанов.

В днешната си телевизионна изява той разяснява визитата на българската делегация в Русия, връзките сред опозицията и президента и премиера, както и какво може да се направи за БДЖ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР