Истанбулската конвенция буквално взриви обществото и правителството. През последните години

...
Истанбулската конвенция буквално взриви обществото и правителството. През последните години
Коментари Харесай

Ексклузивно! “Галъп” с горещо проучване – искат ли българите Истанбулска конвенция?

Истанбулската спогодба безусловно взриви обществото и държавното управление. През последните години не е имало по-дълъг и яростен спор по която и да е тематика. Всички са единомислещи, че даже не си спомнят и вероизповеданията у нас да са заставала по този начин остро против какъвто и да е документ. По този мотив от “Галъп” са създали бърз сондаж по настоящите тематики, измежду които е и конвенцията.  

Общественият резултат от дебата за Истанбулската спогодба е сериозен – голямата част от пълнолетните българи се оказват въвлечени в него. Сериозно е неодобрението към документа. Други тематики от обществения спор в последните дни обаче срещат утвърждение – да вземем за пример, проверките на способените органи в разнообразни браншове.

Това са част от изводите от изследователската стратегия на „ Галъп интернешънъл “, самостоятелна от външно финансиране.

86% са чули за Истанбулската спогодба. Това на процедура значи всички. Сред чувалите 58% не утвърждават България да я одобри, а 19% утвърждават България да одобри документа. Съотношението е почти три към едно. Останалите се двоумят. Във всички обществени групи доминира отрицанието. Известно изключение са последователите на ГЕРБ, където близо една трета одобряват конвенцията, а две пети въпреки всичко я отхвърлят.



Разбира се, по този въпрос надали има голяма осведоменост, само че в такива публични полемики е значимо да се ревизира най-много какъв облик се е основал. Общият имидж на конвенцията явно е отрицателен за българите.

От тематиките от последните дни очевидно съществено се поддържат най-много другите видове инспекции на съответните контролни органи – инспекции на имущество, инспекции на кметове, инспекциите в железниците и така нататък Например, 78% споделят мнението, че в никакъв случай не е късно да се ревизира нечие благосъстояние. 20% обаче считат, че към този момент е доста късно.



По мотив скорошните разкрития във връзка с железниците, респондентите бяха помолени да дадат цялостна оценка на БДЖ по скалата от 2 до 6. Средната оценка е 3.2. Тя е много невисок отзив за общото положение на железниците, въпреки и да не е безнадеждно неприятен. Обществото е абсолютно според, че ситуацията с сходни системи като железниците е прекомерно тежко, само че дава и шансове за коригиране.

Изследване „ лице в лице “ („ Политически и стопански показател на Галъп интернешънъл “) измежду 776 души, извършено сред 2 и 9 февруари, както и експресен сондаж, сбъднат сред 31 януари и 1 февруари сред 801 души по специфичната панелна методика, която обезпечава допустимо най-висока представителност на данните Абсолютна оптималната неточност е ± 3.5 при 50% дялове. 1% от извадката е еднакъв на към 55 хиляди души.

Източник: Пик
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР