Истанбул подписа споразумение за първия турски проект за луксозен влак

...
Истанбул подписа споразумение за първия турски проект за луксозен влак
Коментари Харесай

Тръгва петзвезден влак Истанбул-Кападокия, билетът е 5000 ев...

Истанбул подписа съглашение за първия турски план за първокласен трен със спални вагони " Кападокия Експрес ", който ще пътува сред Истанбул и Кападокия.
Влаковата комбинация ще бъде с комфорта на 5-звезден хотел, като всички вагони ще бъдат спални. Този нов сегмент влакове цели да способства почти 1 милиард евро за турската стопанска система като доходи от туризъм. Цената на пътуването ще е по 5000 евро на човек.

Проектът " Кападокия Експрес " се осъществя напълно от частния туристически бизнес в страната.



Фактът, че в света има огромно търсене на превоз с трен и увеличението на вложенията в тази посока се преглежда като една от изходните точки на плана. В това отношение този план има за цел да включи доста повече турски градове в този превоз.

Първоначалната капиталова цена на плана е 40 милиона евро и задачата е 200 хиляди туристи годишно да пътуват с " Кападокия Експрес ". Проектът ще бъде осъществен с приноса на HIS Travel, чийто основен офис е в Япония, и Сън Груп.



" Кападокия Експрес " ще дава висококачествени услуги като спални, душ и тоалетни във всяко купе, както и доставката на храна до стаите. Също по този начин във влаковата комбинация се възнамерява да има два първокласни ресторанта.

" Кападокия Експрес " е плануван по маршрута Истанбул-Анкара-Кападокия. Той ще обслужва пътуващите 7 дни в седмицата, с 14 вагона и потенциал от 294 души.

Други стадии на плана ще бъдат разширени по-късно до Източния Анадол, Югоизточна Анатолия, Черно море и Егейско море.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР