ИСТАНБУЛ (AP) — Истанбул, градът, сгушен по протежението на Босфора

...
ИСТАНБУЛ (AP) — Истанбул, градът, сгушен по протежението на Босфора
Коментари Харесай

СНИМКИ AP: Гласоподавателите ще обърнат нова страница в историята на Истанбул, пазител на Босфора

ИСТАНБУЛ (AP) — Истанбул, градът, сврян по протежението на Босфора повече от 2500 години, прави още една дребна стъпка към пътуването си през историята тази седмица, когато гласоподавателите вземат решение кой ще управлява метрополията през идващите пет години.

Местните избори ще се проведат в цяла Турция в неделя, само че, както постоянно, фокусът ще бъде върху борбата за победа Истанбул, най-големият град в страната и нейното туптящо сърце.

Фотографите на Асошиейтед прес се заеха с навечерието на изборния ден, с цел да уловят духа на един град, който през вековете е пленявал въображението на света, от пророка Мохамед до Наполеон Бонапарт.

За мнозина изображенията на разпрострялия се на континента дом на 16 милиона души се концентрират върху две тематики: изрязания от минаре контур и водните пътища, оживени от петролни танкери, фериботи и лов на риба лодки.

Джамиите преобладават на хоризонта на всички места в Истанбул, изключително в остарелия град, където джамията Сюлеймание е може би определящият връх...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР