Испанското правителство одобри пакет от 3,7 милиарда евро (4,1 милиарда

...
Испанското правителство одобри пакет от 3,7 милиарда евро (4,1 милиарда
Коментари Харесай

Испания подкрепя автомобилния си сектор с 3,7 млрд. евро

Испанското държавно управление утвърди пакет от 3,7 милиарда евро (4,1 милиарда долара) в поддръжка на автомобилния бранш, обиден от последствията от ковид. Той е за период от две години, включва дотации за покупка на коли, проекти за поощряване на вложенията в бранша за да се създават повече електрически автомобили, както и образование на служащите, съобщи Асошиейтед прес.

Премиерът Педро Санчес разгласи пакета нощес, само че през днешния ден бяха показани детайлностите на взаимно събитие с представители на работническите синдикати и автомобилния бранш. 

Продажбите на коли спаднаха в интервала на строгите ограничаващи ограничения, ориентирани против разпространяването на ковид. Точно когато страната се приготвяше да се върна към естествения темп на работа, Нисан (Nissan) разгласи, че затваря фабрики край Барселона, даващи работа на 3000 души и на над 20 000 посредством снабдители. Централните и районните управляващи дадоха обещание да убедят Нисан да преразгледа решението си.

Автомобилният бранш генерира 1/10 от брутния вътрешен артикул на страната и близо 1/5 от износа. Около 650 000 служащи са заети в автомобилостроенето съгласно формалните статистически данни.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР