Испанският вестник Паис публикува предполагаемите отговори на НАТО и САЩ

...
Испанският вестник Паис публикува предполагаемите отговори на НАТО и САЩ
Коментари Харесай

Испански вестник публикува отговорите на САЩ и НАТО на исканията на Русия |

Испанският вестник " Паис " разгласява хипотетичните отговори на НАТО и Съединени американски щати на предложенията на Русия за нови съглашения за сигурност, съобщи ДПА.

Отговорите към момента не са огласени публично. Автентичността на оповестените в интернет документи обаче е доказана пред ДПА от източници от НАТО, както пред Ню Йорк Таймс - " от високопоставени европейски чиновници ". Същевременно съветската държавна осведомителна организация ТАСС също разгласява превод на отговорите от Съединени американски щати и НАТО.

В своите отговори Вашингтон и Алиансът дават ясно да се разбере, че множеството съветски оферти са неприемливи. В същото време НАТО и Съединени американски щати оставят отворена вратата за съответни договаряния и нови съглашения. Става ясно, че Вашингтон е подготвен да разиска заричане да не разполага ракети с наземно базиране или военни сили в Украйна, в случай че Русия поеме съответните задължения.

Освен това Съединените щати и съдружниците им от НАТО са подготвени да обсъдят и реципрочни ограничения за отбягване на рискови произшествия по въздух и море и да подхващат ограничения, с цел да успокоят Москва, че в Румъния и Полша не са ситуирани крилати ракети " Томахок ", заяви Ройтерс.

Съединени американски щати от дълго време настояват, че европейският противоракетен щит на НАТО в Румъния и Полша няма за цел да поразява съветски ракети, а да пази от закани от Иран и Близкия изток.

НАТО и Съединени американски щати приканват Русия да постави завършек на актуалното скупчване на войски на границата с Украйна, като споделят, че това е нужна причина за провеждането на сполучливи договаряния. В отговора на алианса се акцентира, че това изискване е от главно значение за реализиране на забележителен прогрес, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли да разяснява изтеклите документи. Руското министерство на външните работи отхвърли пред РИА Новости да удостовери или да отхвърли достоверността на появилите се в интернет документи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР