Испанският съд отхвърли молба на Реал Мадрид, Барселона и Атлетик

...
Испанският съд отхвърли молба на Реал Мадрид, Барселона и Атлетик
Коментари Харесай

Съдът отхвърли жалба на Реал, Барса и Билбао за телевизионните права

Испанският съд отхвърли молба на Реал Мадрид, Барселона и Атлетик Билбао за прекъсване на договорката на Футболната лига с капиталовата компания "Си Ви Си Кепитъл Партнърс " (CVC Capital Partners) за закупуване на част от правата за лъчение на мачове, оповестява организация Ройтерс. Договорът сред двете страни е за 8.2 % от акциите в идващите 50 години и е на стойност 1.994 милиарда евро.

Голяма част от европейските футболни шампионати поглеждат все по-често към частния пазар, а Ла Лига първа се раздели с част от правата си за лъчение на телевизионни мачове. Това разрешава на испанците да създадат бърза финансова инжекция, задачата на която е внезапно възстановяване на клубните инфраструктури в идващите 5-10 години.

От испанска страна документът не бе подписан единствено от четири от 42-та клуба от първа и втора дивизия, само че болшинството ще завоюва. Специално трите елитни клуба внесоха тъжба в съда, а четвъртият - Ибиса, не взе участие в делото.

Съдът в Мадрид реши, че решение против Ла Лига и "Си Ви Си Кепитъл Партнърс " ще спре контракт, който към този момент е в осъществяване, а също така ще наложи стандарт за отказване на болшинството.

Първият транш по договорката, на стойност 400 милиона евро, към този момент бе изработен през януари.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР