Испанският премиер Педро Санчес обяви, че през 2022 г. тийнейджърите,

...
Испанският премиер Педро Санчес обяви, че през 2022 г. тийнейджърите,
Коментари Харесай

Испания дава на младежите си по 400 евро за култура

Испанският министър председател Педро Санчес разгласи, че през 2022 година младежите, навършили 18 години, ще получат ваучер на стойност 400 евро! Те ще могат да го харчат за всичко, обвързвано с просвета –  книги, концерти, билети за кино или спектакъл. Това планува новата национална скица на испанското държавно управление, която е на стойност 200 милиона евро.

Приблизително 500 000 младежи ще имат право да получат пропуск за идната година. Ваучерът се взима от испанското министерство на културата и спорта. Испанският министър на културата Микел Иста Льоренс изяснява: „ Това е като подарък за 18 -ия рожден ден и бих се радвал, в случай че го прекарат в операта или на концерт за класическа музика “, разяснява културният министър пред локални медии.

При оповестяване на плана министър председателят Санчес сподели, че мярката ще усъвършенства достъпа на младежите до културата, като в същото време ще помогне на испанската културна промишленост, която пострада финансово по време на пандемията от Covid-19. Организаторите на обичайните кориди също желаеха да са част от плануванаъа културна стратегия, само че от държавното управление не утвърдиха предлагането.

По-късно Министерството на културата и спорта разгласи в документално известие до държавната осведомителна организация Efe, че „ не всичко, което нашето законодателство преглежда като просвета, ще попадне под тази културна стратегия. “ Коридите от дълго време не се радват на огромен интерес от локалното население, изключително измежду по-младите. Но остава известна атракция за туристите.

Франция и Италия са въвели сходни схеми, с които да насърчат културния отрасъл, но Испания е първата, която осъществя концепцията. Вицепрезидентът Йоланда Диас написа в туитър, че „ поддръжката за изкуствата и бъдещето на младежите е значително изискване на бюджета, което би трябвало да послужи като подтик на културата “.

Парите ще бъдат разграничени на културни секции, тъй че общата сума на ваучера да се изразходва за голям брой културни действия, вместо всички да бъдат събрани в едно направление. Тези раздели занапред ще бъдат оповестени от държавното управление.

Новината за ваучера идва единствено няколко дни откакто испанските управляващи оповестиха оповестяването държавна скица, която ще дава на жителите от 18 до 35 години със междинни приходи месечна отстъпка от 250 евро от месечния наем.

 
Два свята, единият е обречен
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР