Испанският конституционен съд отмени заседанието на каталунския парламент на 9

...
Испанският конституционен съд отмени заседанието на каталунския парламент на 9
Коментари Харесай

Съдът отмени заседанието на парламента, на което Каталуния щеше да обяви независимост

Испанският парламентарен съд анулира съвещанието на каталунския парламент на 9 октомври, на което се очакваше Каталуния да разгласи едностранно своята самостоятелност. 

По информация на в. " Паис " решението е взето след иск от социалистическата партия на Каталуния, която се опълчва на отделянето от Испания.

В желае на каталунските социалисти се споделя, че едностранно оповестяване на независимостта на района ще наруши жестоко на испанската конституция и ще " унищожи правата на депутатите ", които се афишират срещу сходна стъпка, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Премиерът на Каталуния Карлес Пучдемон сподели през вчерашния ден, че държавното управление ще разгласи самостоятелност до дни, като уточни, че това може да стане и едностранно, откакто 90% от участвалите в референдума за самостоятелност гласоподаваха за отделяна на района от Испания. 

В изказване по малкия екран Пучдемон подчерта, че до дни ще представи пътна карта за самостоятелност на Каталуния.

Испанският министър председател Мариано Рахой прикани през днешния ден Пучдемон да се откаже от проектите за едностранно оповестяване на самостоятелност, " с цел да бъдат избегнати по-големи несгоди ".

Рахой сподели в изявление за испанската информационна организация ЕФЕ, че решението на каталунската рецесия е " бързо връщане към законността и заявление колкото се може по-скоро, че няма да има едностранно прокламиране на самостоятелност ".

Той изрази убеденост, че Испания ще се оправи със обстановката, и напомни, че страната е имала много комплицирани моменти в своята история, само че постоянно ги е преодолявала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР