Испанският Атлетико Мадрид си осигури участие на 1/8-финалите в Шампионската

...
Испанският Атлетико Мадрид си осигури участие на 1/8-финалите в Шампионската
Коментари Харесай

Два автогола помогнаха на Атлетико Мадрид в Ротердам

Испанският Атлетико Мадрид си обезпечи присъединяване на 1/8-финалите в Шампионската лига, откакто надделя с 3:1 Фейенорд в Ротердам. С този си триумф „ рохибланкос “ помогнаха и на Лацио да си обезпечи продължение напред, до момента в който за ротердамци към този момент е несъмнено продължаването в Лига Европа.

Автогол на Лутсхарел Геертрюда в 14-тата минута, попадение на Марио Ермосо в 57-ата и още един автогол, този път на Сантиаго Хименес в 81-вата минута донесоха триумфа на испанците. Точен за домакините бе Матс Вифер в 77-ата минута.

Атлетико поведе в резултата по доста безразсъден метод. Лутсхарел Геертрюда не се ориентира добре при едно привидно безобидно центриране и с коляно отклони топката във вратата си за 0:1.

Вторият гол за гостите бе надалеч по-красив. Марио Ермосо получи прекрасен пас в наказателното поле и със страховит изстрел от въздуха порази нидерландската врата за 0:2.

Ротердамският отбор върна интригата в 77-ата минута, когато при центриране от корнер Матс Вифер с глава понижи на 1:2.

В 81-вата минута очакванията на домакините се изпариха, като при едно центриране от фал Сантиаго Хименес с глава насочи топката в личната си врата за 1:3 и наслада в Мадрид и Рим.

Атлетико Мадрид събра актив от 11 точки и заема лидерското място, следван от Лацио с 10. Фейенорд е с 6 пункта, а Селтик е на дъното в групата с 1 точка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР