Испанските здравни власти изразиха безпокойство от евентуални привнесени случаи на

...
Испанските здравни власти изразиха безпокойство от евентуални привнесени случаи на
Коментари Харесай

Испания се безпокои от привнесени случаи на коронавирус след отваряне на границите

Испанските здравни управляващи показаха безпокойствие от възможни привнесени случаи на ковид от чужбина, откакто страната отвори границите си през юли, съобщи Франс прес.

Директорът на Центъра за изключителни санитарни обстановки Фернандо Симон сподели през днешния ден, че ситуацията в страната по отношение на епидемията е удобно и има единствено сред 2 и 5 смъртни случая дневно в последните дни и общо единствено 40 предходната седмица. Той обаче предизвести, че в последните 7 дни са открити 24 случая на импортирана извън болест, а от 11 май насам привнесените случаи са 96.

Тези хора са част от групите, които са освободени от рестриктивните мерки за напредване, а точно поданици на Испания, членове на медицинския личен състав, дипломати или превозвачи.

Испанското държавно управление, което наложи карантина от 14 дни на пасажерите от чужбина, планува от 1 юли да вдигне рестриктивните мерки за влизане в страната. Според Фернандо Симон здравните управляващи няма да правят PCR проби или да мерят температурата на влизане в страната. Те са предпочели разновидността за следене на пасажерите и приканват за отговорност както пасажерите, по този начин и самолетните компании и другите превозвачи, с цел да бъдат изолирани възможните случаи на болест.

Транспортните компании ще съхраняват указател с данните за пасажерите си в продължение на четири седмици, с цел да могат да се проследят контактите сред хората при положение на болест.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР